Ambasadorul SUA la ONU, la București: Acesta atac brutal și cumplit la adresa civililor din Bucha a șocat conștiința întregii lumi. Vom cere suspendarea Rusiei din Consiliul ONU pentru Drepturile Omului

  • 04 Aprilie 2022 15:30
Ambasadorul SUA la ONU, la București: Acesta atac brutal și cumplit la adresa civililor din Bucha a șocat conștiința întregii lumi. Vom cere suspendarea Rusiei din Consiliul ONU pentru Drepturile Omului

Ambasadorul SUA la ONU, Linda Thomas-Greenfield, a sosit, luni, la București, într-o vizită oficială, ea declarând că imediat ce va reveni în SUA va cere suspendarea Rusiei din Consiliul ONU pentru Drepturile Omului. Rusia nu ar trebui sa aibă o poziție de autoritate în acest organism și nu ar trebui să permitem Rusiei să folosească acest rol din Consiliu ca un instrument al propagandei pentru a sugera că au o îngrijorare legitmită în legătură cu drepturile omului, a mai spus ambasadoarea, într-o declarație la Gara de Nord, scrie news.ro.

Potrivit sursei citate, ambasadoarea a mulțumit poporului român pentru modul în care i-a primit pe refugiații ucraineni. ”Comunitatea internațională este atât de recunoscătoare pentru ospitalitatea dumneavoastră și generozitatea extraordinară”a spus aceasta. 

Linda Thomas-Greenfield a mai afirmat că ceea ce i-a transmis și premierului Nicolae Ciucă este că vrea ca poporul român să știe că nu este singur. 

”În toate aceste eforturi umanitare, Statele Unite rămân partenerul dumneavoastră de nădejde. Susținem munca dumneavoastră și vom face tot ceea ce putem pentru a ne asigura că toți cei care fug din fața acestui război cumplit au la dispoziție mâncare, apă, servicii și roate proviziile de care au nevoie”, a spus ea. 

Ambasadorul a precizat că s-a întâlnit cu trei refugiate din Ucraina, în această dimineață. 

”Nu este vorba doar despre clădirile pe care le distrug rușii, este vorba despre viețile pe care le distrug. Ceea ce am auzit pe teren este foarte important iar imaginile pe care le primim din Ucraina, în ultimele săptămâni, sunt cumplite. Acesta atac brutal și cumplit la adresa civililor, raportat în Bucha, ieri, a șocat conștiința întregii lumi. Așa cum și președintele Bidel a spus, și eu am spus, noi credem că forțele rusești au comis crime de război în Ucraina și credem că Rusia trebuie să fie trasă la răspundere”, a mai declarat ambasadoarea. 

Linda Thomas-Greenfield a precizat că se întoarce la New York pentru a face două lucruri, în primul rând pentru a prezenta situația în fața Consiliului de Securitate al ONU, mâine și, împreună cu Ucraina și alte țări din ONU, vor cere suspendarea Rusiei din Consiliul ONU pentru Drepturile Omului. 

”140 de state membre ONU au votat deja pentru a condamna Rusia în legătură cu acest război neprovocat și pentru criza umanitară pe care a provocat-o la adresa poporului ucrainean. Mesajul meu pentru cele 140 de țări, care în mod curajos au stat împreună, este foarte simplu: imaginile și devastarea din întreaga Ucraină cer ca noi acum să facem ca acțiunile noastre să fie pe măsura cuvintelorn noastre. Nu putem permite unui stat mebru care încalcă orice principiu pe care îl apreciem să facă parte din Consiliul ONU pentru Drepturile Omului. Rusia nu ar trebui sa aibă o poziție de autoritate în acest organism și nu ar trebui să permitem Rusiei să folosească acest rol din Consiliu ca un instrument al propagandei pentru a sugera că au o îngrijorare legitmită în legătură cu drepturile omului. De fapt, vedem în fiecare zi, inclusiv ieri, imagini și informații care ne sfâșie inimile în legătură cu cât de puțin le pasă lor de drepturile omului”, a spus aceasta. 

Potrivit ambasadoarei Linda Thomas-Greenfield, participarea Rusiei la Consiliul pentru Drepturile Omului este o farsă. ”De aceea noi credem că este momentul ca Adunarea generală a ONu să suspende Rusia”, a menționat el. 

Ambasadorul SUA la ONU, Linda Thomas-Greenfield, a sosit în această dimineață la București, unde a discutat cu Prim-ministrul Nicolae Ciucă și membri ai Guvernului și a vizitat un centru pentru refugiați, din Gara de Nord. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
11,07
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău