Ambasadorul SUA în Republica Moldova s-a întâlnit cu Mitropolitul Basarabiei Petru, Arhiepiscop al Chișinăului

  • 27 Iulie 14:42
Ambasadorul SUA în Republica Moldova s-a întâlnit cu Mitropolitul Basarabiei Petru, Arhiepiscop al Chișinăului

Ambasadorul SUA în Republica Moldova, Excelența Sa, Kent D. Logsdon, s-a întâlnit cu ÎPS Părinte Mitropolit PETRU, Arhiepiscop al Chișinăului, Mitropolit al Basarabiei și Exarh al Plaiurilor, la sediul Mitropoliei Basarabiei din strada 31 August 1989, Chișinău.

Excelența Sa a fost întâmpinat de Părintele Arhidiacon Maxim Sturza, Consilier Mitropolitan pentru Relațiile cu Instituțiile Statului, care a intermediat întâlnirea cu ÎPS Părinte Mitropolit.

În cadrul discuțiilor, domnul ambasador, și-a exprimat aprecierile sale pentru activitățile bogate și frumoase făcute de Mitropolia Basarabiei și în special de proiecte sociale și filantropice.

Mitropolia Basarabiei și Ambasada SUA în Republica Moldova au o colaborare încă din anul 2017, când Excelența Sa, domnul James Pettit, fost ambasador, a vizitat Sediul Mitropoliei Basarabiei, iar în 2019 Excelența Sa, domnul Dereck J. Hogan, fost ambasador, a întreținut și construit o colaborare strânsă.

Având în vedere legăturile de prietenie între Mitropolia Basarabiei și Ambasada SUA, noul ambasador, Excelența Sa, domnul Kent D. Logsdon, a ținut să intensifice colaborarea între aceste două instituții.

La final ÎPS Părinte Mitropolit PETRU i-a oferit în dar Excelenței Sale o Biblie Ortodoxă, semnată de Înaltpreasfinția Sa.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
18,92
Cer acoperit de nori
Umiditate:82 %
Vint:6,69 m/s
Mon
14
Tue
12
Wed
14
Thu
16
Fri
17
Arhivă Radio Chișinău