Ambasadorul Rusiei la București, convocat la Ministerul de Externe pentru afirmații ofensatoare și provocatoare la adresa României

  • 12 Mai 2022 13:22
Ambasadorul Rusiei la București, convocat la Ministerul de Externe pentru afirmații ofensatoare și provocatoare la adresa României

Ambasadorul Rusiei în România, Valery Kuzmin, a fost convocat la sediul Ministerului Afacerilor Externe, pentru afirmații ofensatoare și provocatoare la adresa României. Aceasta, în contextul în care ambasada a publicat, printre altele, un articol intitulat „Despre lătratul NATO la frontierele Rusiei și sursa principală de dezinformare a lumii”, scrie hotnews.ro.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunțat, joi, că, în contextul publicării de către Ambasada Federației Ruse la București, pe pagina sa oficială de internet, a articolului cu titlul „Despre lătratul NATO la frontierele Rusiei și sursa principală de dezinformare a lumii”, Bogdan Aurescu a dispus convocarea ambasadorului Rusiei în România, Valery Kuzmin, la sediul Ministerului MAE.

Astfel, miercuri, ambasadorul rus a avut o întrevedere cu secretarul de stat pentru afaceri strategice Iulian Fota, care i-a atras atenția că este inacceptabilă folosirea repetată de către misiunea rusă a unui limbaj nepotrivit, ofensator și provocator la adresa României și a NATO, Alianță din care țara noastră face parte.

  • "De asemenea, a fost reamintit și faptul că la data de 22 aprilie 2022 MAE a transmis o notă verbală prin care și-a exprimat dezacordul, în scris, în termenii cei mai fermi, cu referire la declarațiile postate pe pagina de internet a misiunii diplomatice ruse privind războiul din Ucraina (text intitulat „Despre război și pace în Ucraina”).
  • Totodată, MAE a atras atenția asupra modului dezumanizant și neconform cu realitatea al descrierii războiului din Ucraina, pentru care partea rusă deține întreaga responsabilitate, și a reiterat îndemnul la maximă reținere în abordarea publică pe acest subiect, cu evitarea atitudinilor și mesajelor cu caracter provocator din partea Ambasadei.
  • Secretarul de stat a atenționat din nou partea rusă asupra faptului că această conduită de comunicare publică reflectă o abordare consecvent neconstructivă a relației bilaterale din partea Ambasadei și a solicitat ca mesajele publice să se mențină în limitele prevăzute de Convenția de la Viena privind relațiile diplomatice din 1961", a transmis Ministerul de Externe.
Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
26,24
Cer senin
Umiditate:73 %
Vint:1,03 m/s
Wed
25
Thu
23
Fri
20
Sat
24
Sun
25
Arhivă Radio Chișinău