Ambasadorul Rusiei la Belgrad: „NATO este de domeniul trecutului și mai poate prinde în plasă doar plevușca”

  • 05 Decembrie 2016 12:29
Ambasadorul Rusiei la Belgrad: „NATO este de domeniul trecutului și mai poate prinde în plasă doar plevușca”

Ambasadorul Rusiei la Belgrad, Aleksandr Cepurin, a declarat că apropiata vizită în Serbia a șefului diplomației ruse, Serghei Lavrov, este a parte a dialogului permanent dintre Belgrad și Moscova.

De asemenea, Cepurin a confirmat că și premierul Rusiei, Dmitri Medvedev, va vizita Belgradul.

"Pentru noi, Serbia nu este doar unul dintre cele 200 state ale lumii, nu suntem indiferenți la destinul Serbiei. Pentru noi, stabilitatea regiunii Balcanilor de Vest are o importanță deosebită și sprijinim Serbia în diverse chestiuni, cum ar fi Kosovo sau Republica Srpska" - a declarat Cepurin, adăugând că președintele Vladimir Putin și Lavrov sunt bine informați cu privire la evenimentele din Balcanii de Vest.

În interviul acordat postului Radio Belgrad, Cepurin a anunțat că Lavrov are programate întâlniri cu președintele și premierul Serbiei, Tomislav Nikolic și Aleksandar Vucic, precum și cu omologul său sârb, Ivica Dacic.

"Rusia nu are intenția de a ține lecții cuiva, nu dăm note și nu impunem valori, poporul sârb știe ce este bun pentru el", a apreciat Cepurin, adăugând că Rusia respectă și înțelege neutralitatea militară a Serbiei. "Rusia pledează pentru pace și stabilitate în Balcanii de Vest și nu este de acord cu politica de dezbinare a popoarelor slave".

De asemenea, Cepurin a apreciat că "NATO este de domeniul trecutului și mai poate prinde în plasă doar plevușca". "În ceea ce privește Muntenegru, nu-mi sunt clare obiectivele actualei puteri de a distruge fraternitatea de secole dintre cele două popoare, de a se submina relațiile economice cu Rusia, de a-și înrăutăți propria situație de securitate. Este ceva patologic", a declarat Cepurin, referindu-se la intenția puterii actuale din Muntenegru de a adera la NATO, informează Rador.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:2,06 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău