Ambasadorul României la Chișinău, Cristian-Leon Țurcanu, s-a întâlnit cu reprezentanții Asociației Investitorilor din România, în contextul zilelor dedicate cooperării economice și promovării bussines-ului în Republica Moldova

  • 16 Septembrie 2022 16:05
Ambasadorul României la Chișinău, Cristian-Leon Țurcanu, s-a întâlnit cu reprezentanții Asociației Investitorilor din România, în contextul zilelor dedicate cooperării economice și promovării bussines-ului în Republica Moldova

Ambasadorul României la Chișinău, Cristian-Leon Țurcanu, s-a întâlnit astăzi cu reprezentanții Asociației Investitorilor din România. în contextul zilelor dedicate cooperării economice și promovării bussines-ului în Republica Moldova. Într-o postare pe Facebook, diplomatul român menționează că au fost abordate oportunitățile de afaceri din Republica Moldova.

„Am abordat oportunitățile de afaceri din Republica Moldova, provocările cu care se confruntă investitorii români, dar și beneficiile aduse de companiile din România pe piața forței de muncă din R. Moldova și în fiecare comunitate în care acestea își desfășoară activitatea”, a scris Cristian-Leon Țurcanu.

În context, ambasadorul României s-a arătat surprins că Asociația Investitorilor din România nu a fost parte a Moldova Business Week 2022, eveniment derulat în perioada 15-16 septembrie, care a avut drept scop promovarea Republicii Moldova ca destinație investițională.

„Am remarcat cu surprindere că AIR nu este parte din Moldova Business Week 2022, eveniment de anvergură dedicat afacerilor, în condițiile în care investițiile directe ale celor 30 de membri AIR reprezintă peste 54% din investițiile străine directe din R. Moldova din ultimii 10 ani. Companiile din România prezente în R. Moldova au creat peste 10.000 de locuri de muncă și au o cifră de afaceri totală de aproape 1 miliard de euro.
Doar capitalul social cumulat al celor trei bănci comerciale din #România active în Republica Moldova depășește 250 de milioane de euro. România rămâne principalul partener comercial al R. Moldova, iar perspectivele de dezvoltare sunt deosebit de bune”, a scris Cristian-Leon Țurcanu.

În același context, și Dan Nuțiu, președintele executiv al Asociației Investitorilor din România și-a exprimat regretul că Asociația Investitorilor din România nu a fost invitată la Moldova Business Week 2022.

Potrivit lui Dan Nuțiu, „Asociația Investitorilor din România reprezintă cea mai mare comunitate de business dintr-un alt stat decât Republica Moldova, a cărei membri reprezintă mai mult din 50% din investițiile românești în Republica Moldova și a căror prezență ar fi dat un puternic semnal de încredere potențialilor investitori din România”. 

Menționăm că printre cei mai importanți investitori români în Republica Moldova se numără Kaufland, Transelectrica, Balkan Pharmceuticals, PETROM, Banca Transilvania, Banca Comercială Română, FAN Curier, Construct Arabesque și alții. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
16,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:80 %
Vint:5,14 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău