Ambasadorul României la Chișinău, Cristian-Leon Țurcanu: Europa este marea familie a Republicii Moldova, familie cu care împărtășește aceleași valori și aspirații (Audio)

  • 09 Mai 11:27
0%
00:00:00
00:00:00

„Europa este marea familie a Republicii Moldova, familie cu care împărtășește aceleași valori și aspirații”, a transmis Cristian-Leon Țurcanu, ambasadorul României la Chișinău, într-un mesaj transmis cu prilejul marcării Zilei Europei.

Cristian-Leon Țurcanu a subliniat în mesaj că, din  momentul deschiderii negocierilor de aderare a României în anul 2000 și până astăzi, Produsul Intern Brut al României a crescut de 10 ori, salariul mediu brut a crescut de 14 ori, iar fondurile accesate din 2007 până în prezent au fost de peste 90 de miliarde de euro.

„Pentru R. Moldova, Europa este astăzi mai mult decât un bun vecin, Europa este marea familie a R. Moldova, familie cu care împărtășește aceleași valori și aspirațiiLa întrebarea ce va aduce integrarea europeană pentru cetățenii R. Moldova, răspunsul îl putem afla foarte ușor, aruncând un ochi și la vecin, iar vecinul cel mai apropiat este, întotdeauna, România - stabilitatea economică și socială, libera circulație, accesul la piața unică europeană și sprijinul oferit din fonduri europene sunt realități care au adus o dezvoltare fără precedent a țării. Din momentil deschiderii negocierilor de aderare din anul 2000 și până astăzi PIB-ul României a crescut de zece ori, salariul mediu brut a crescut de 14 ori, iar fondurile europene accesate din 2007 până în prezent au fost de peste 90 de miliarde de euro”, a spus Cristian-Leon Țurcanu.

Ambasadorul României a precizat că războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei a pus la încercare nu doar capacitatea de răspuns, dar și angajamentul sincer față de Uniune și față de valorile și principiile care ne unesc. 

„Deciziile istorice luate de Consiliul European în decembrie anul trecut cu privire la R. Moldova și Ucraina reprezintă o victorie pentru întreaga Uniune Europeană. 

Dragii noștri, Vă felicit pentru această victorie!. România rămâne mereu alături de voi. La mulți ani de Ziua Europei!”, a transmis Cristian-Leon Țurcanu.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:55 %
Vint:3,6 m/s
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Arhivă Radio Chișinău