Ambasadorul României la Chișinău, Cristian-Leon Țurcanu: „Viitorul antreprenorilor de pe acest mal al Prutului este în UE”

  • 10 Octombrie 14:54
Ambasadorul României la Chișinău, Cristian-Leon Țurcanu: „Viitorul antreprenorilor de pe acest mal al Prutului este în UE”

Astăzi, 10 octombrie, la Chișinău a fost dat start evenimentului „Antreprenor Expo 2024”, „un eveniment de patru zile care promite mult mai mult decât simple discuții. E o rampă de lansare pentru IMM-uri către piețele internaționale, inclusiv cele europene”, potrivit vicepremierului Dumitru Alaiba.

La evenimentul de lansare a fost prezent și ambasadorul României în Republica Moldova, Cristian-Leon Țurcanu, care a menționat că viitorul antreprenorilor din Republica Moldova este în Uniunea Europeană. 

Produsele tradiționale din Republica Moldova își găsesc deja locul binemeritat pe piața europeană, iar după integrarea ăn UE, vor fi și mai bine protejate de legislația europeană, care asigură păstrarea identității și tradițiilor. Uniunea Europeană înseamnă și standarde de calitate care vin să protejeze consumatorul și sănătatea tuturor.

Am fost deosebit de încântat să văd azi la Antreprenor Expo, ediția a III-a antreprenori mici și mijlocii care își promovează cu mândrie produsele proprii. Împreună cu Dumitru Alaiba am vizitat standurile si am gustat din bunătățile producătorilor locali”, a subliniat Cristian-Leon Țurcanu într-o postare pe pagina sa oficială de Facebook.

Ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării, Dumitru Alaiba, a explicat celor prezenți la eveniment că IMM-urile sunt un pilon esențial al economiei țării, iar dezvoltarea lor este o prioritate.

De aceea, facem tot posibilul pentru a le ușura activitatea: reducem birocrația, eliminăm și simplificăm raportările, digitalizăm și sprijinim financiar prin diverse programe”, a scris Alaiba pe rețelele sociale.

În prezent, în cadrul IMM-urilor activează circa 65% dintre numărul de angajați în cadrul întreprinderilor naționale - ceea ce înseamnă că 6 din 10 locuri de muncă în Republica Moldova sunt generate de IMM-uri.

 

 
 
 
Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
22,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:70 %
Vint:1,03 m/s
Fri
20
Sat
14
Sun
12
Mon
13
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău