Ambasadorul României în Suedia, Daniel Ioniță, a purtat Ordinul de Onoare al Republicii Moldova la prezentarea scrisorilor de acreditare către Regele Carl Gustav al XVI-lea

  • 26 August 2022 18:01
Ambasadorul României în Suedia, Daniel Ioniță, a purtat Ordinul de Onoare al Republicii Moldova la prezentarea scrisorilor de acreditare către Regele Carl Gustav al XVI-lea

Ambasadorul României în Suedia, Daniel Ioniță, care anterior a fost ambasadorul României la Chișinău, a fost primit miercuri în audiență oficială la Majestatea Sa Regele Suediei, ca parte a unui ceremonial solemn de prezentare a scrisorilor de acreditare la început de mandat diplomatic.

“Am avut marea onoare de a fi primit de Majestatea Sa Regele Suediei în audiență oficială la Palatul Regal. I-am transmis Majestății Sale, în numele Președintelui României, cele mai bune urări de sănătate, fericire și prosperitate pentru poporul suedez, alături de dorința noastră fermă de consolidare și aprofundare a relațiilor bilaterale care există în mod fericit între România și Regatul Suediei”, a anunțat ambasadorul Daniel Ioniță, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Ambasadorul român a purtat, în timpul audienței, Ordinele Naționale ale României (Serviciul Credincios în grad de Ofițer, Ordinul pentru Merit în grad de Cavaler), Republicii Moldova (Ordinul de Onoare) și Suediei (Ordinul ofițerilor rezervați).

Potrivit unui comunicat al Palatului Regal din Stockholm primirea unui nou ambasador și oportunitatea de a se întâlni cu șeful statului este o practică internațională, însă ceremoniile diferă de la o țară la alta.

Primirea trimișilor străini în Suedia urmează un ceremonial străvechi și este mai degrabă unică în lume, cu tradițiile sale vechi de secole.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău