Ambasadorul României în SUA, Andrei Muraru, primit la Casa Albă de președintele american Joe Biden

  • 27 Iunie 2022 17:24
Ambasadorul României în SUA, Andrei Muraru, primit la Casa Albă de președintele american Joe Biden

Ambasadorul României în SUA, Andrei Muraru, a fost primit la Casa Albă de președintele american Joe Biden.


"Am fost deosebit de onorat să fiu primit de către Președinte Joe Biden la Casa Albă. I-am transmis Președintelui Statelor Unite mesajul Președintelui Klaus Iohannis, precum și dorința noastră de a întări parteneriatul trainic dintre România și SUA", a scris Andrei Muraru pe pagina sa de Facebook, însoțindu-și postarea cu două fotografii în care apare alături de liderul de la Casa Albă, potrivit Agerpres.

"Președintele Biden a mulțumit României pentru ajutorul neprețuit pe care l-a oferit și continuă să îl ofere Ucrainei de la începutul invaziei rusești", a adăugat el.

"România este cel mai puternic aliat al SUA în regiune, dar zona Mării Negre este în acest moment cel mai vulnerabil loc din tot spațiul NATO. Iar dacă Rusia este principala amenințare iminentă și directă la adresa noastră și a vecinilor noștri, răspunsul nu poate fi decât o prezență militară americană și mai robustă în regiune și, în mod special, în România", a subliniat Andrei Muraru în postarea sa.

"Alianțele puternice și oamenii înzestrați cu speranță au schimbat și vor continua să schimbe lumea. Mai mult ca oricând, vremurile pe care le trăim reclamă o voce clară și fermă. Fără curajul și determinarea Președintelui Biden, poate că NATO nu ar fi fost atât de întărită și de unită cum este astăzi", a adăugat ambasadorul român.

El a mai spus că relația președintelui Joe Biden cu România ar putea fi numită "o istorie personală foarte convingătoare".

"Ca senator, a rememorat șeful guvernului federal american, a militat pentru integrarea României în NATO, experiență care l-a încurajat să creadă în destinul României. Am evocat totodată împreună vizitele pe care le-a întreprins la București ca vicepreședinte, precum și recentă călătorie a Primei Doamne a SUA (Jill Biden - n.r.) în România, care a ascultat istoriile zguduitoare ale unora dintre cei peste 1,3 milioane de ucraineni fugiți din calea războiului barbar și ajunși la noi în țară", și-a încheiat Andrei Muraru mesajul.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
21,63
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:7,72 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău