Ambasadorul României, Daniel Ioniță, a avut o întrevedere cu reprezentanții Comisiei parlamentare mediu și dezvoltare regională

  • 24 August 2021 12:04
Ambasadorul României, Daniel Ioniță, a avut o întrevedere cu reprezentanții Comisiei parlamentare mediu și dezvoltare regională

Președintele Comisiei parlamentare mediu și dezvoltare regională, Elena Bodnarenco, și vicepreședintele comisiei, Ina Coșeru, au avut, astăzi, o întrevedere cu ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță.

Potrivit unui comunicat al Serviciului de presă al Parlamentului, oficialii au discutat despre relațiile de cooperare dintre Republica Moldova și România. În context, a fost subliniată importanța intensificării colaborării pe platforma parlamentară în scopul implementării proiectelor în beneficiul cetățenilor ambelor țări. 

Președintele Comisiei mediu și dezvoltare regională, Elena Bodnarenco, a remarcat sprijinul constant al României acordat țării noastre și a mulțumit Guvernul român pentru ajutorul în domeniile economic, social, cultural.

Au fost abordate aspecte de cooperare în domeniul protecției mediului, în special, în sectoarele forestier, gestionare a deșeurilor, stații de epurare. Elena Bodnarenco a declarat că agenda Comisiei este una complexă, menită să îmbunătățească legislația în vigoare și să contribuie la realizarea obiectivelor propuse în acest domeniu.

Daniel Ioniță a reiterat faptul că România rămâne fidelă sprijinului Republicii Moldova pe toate dimensiunile, pentru a consolida democrația și pentru a susține parcursul european al țării noastre.

Diplomatul a accentuat că România a fost și rămâne în continuare cel mai consecvent susținător și partener al Republicii Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:97 %
Vint:0 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău