Ambasadorul României, Cristian-Leon Țurcanu, vizită la Vulcănești și Cahul: Investitiile românești dezvolta economia R. Moldova

  • 22 Noiembrie 2023 19:59
Ambasadorul României, Cristian-Leon Țurcanu, vizită la Vulcănești și Cahul: Investitiile românești dezvolta economia R. Moldova

Ambasadorul României, Cristian-Leon Țurcanu, a efectuat o vizită în sudul R. Moldova, la Vulcănești și Cahul, a menționat înaltul oficial pe pagina sa de Facebook. Acesta a vizitat Zona Economică Liberă „Valkaneș” (UTA Găgăuzia) și Universitatea de Stat „B.P. Hașdeu” din municipiul Cahul.

„Investitiile românești dezvolta economia R. Moldova: una din cele trei companii românești rezidente in Free Economic Zone "Valkanes" plateste salarii cu 20% mai mari decat media salariilor din sudul R. Moldova, oferind in acelasi timp conditii bune si stabile de munca”, a menționat ambasadorul României pe pagina sa de Facebook.

„Compania românească Terra Impex are 170 de angajati si activeaza in domeniul materialelor de constructii care iau calea exportului. Unul dintre cei mai importanti anagajatori din zona are planuri de dezvoltare si modernizare a procesului tehnologic, ceea ce inseamna noi beneficii pentru comunitatea unde isi desfasoara activitatea”, a mai menționat Cristian-Leon Țurcanu.

 

Totodată, înaltul oficial s-a deplasat la Universitatea de Stat „Bogdan Petriceicu Hasdeu” din Cahul, unde a discutat cu conducerea despre cele mai bune modalitati de extindere a cooperarii cu universitati din România.

 „Totodata, am abordat un subiect deosebit de actual, respectiv lipsa cadrelor didactice specializate in limba si literatura română si nevoia de sprijin din partea tuturor autoritatilor ai partenerilor. Am explorat impreuna idei si posibile solutii pentru cresterea atractivitatii programelor de licenta pentru specializarea filologie română, precum si pentru atragerea si incurajarea tinerilor absolventi sa aleaga o cariera in invatamant in R. Moldova”, a mai menționat ambasadorul României, Cristian-Leon Țurcanu.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:6,17 m/s
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
20
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău