Ambasadorul R. Moldova la Moscova, Andrei Neguța, susține că autoritățile de la Chișinău studiază experiența Federației Ruse în eventualiatea modificării Constituției

  • 21 Iulie 2020 13:40
Ambasadorul R. Moldova la Moscova, Andrei Neguța, susține că autoritățile de la Chișinău studiază experiența Federației Ruse în eventualiatea modificării Constituției

Ambasadorul Republicii Moldova la Moscova, Andrei Neguța, susține că autoritățile de la Chișinău studiază experiența Federației Ruse în eventualiatea modificării Constituției. El a declarat la o întrevedere cu președintele comitetului internațional al Consiliului Federației al Rusiei, Konstantin Kosaciov, că ”Moldova a urmărit pregătirile pentru adoptarea amendamentelor la Constituția Rusiei” și a remarcat importanța acestora, transmite Infotag.

"Încercăm să învățăm ce este posibil în condițiile sistemului politic al Moldovei, acest lucru este important și pentru noi. De asemenea, discutăm despre ce ar trebui schimbat în Constituția noastră", a subliniat diplomatul, citat de un comunicat de presă al Consiliului Federației. 

În acest context, Konstantin Kosaciov a menționat că, la nivel interparlamentar, Consiliului Federației colaborează activ cu fracțiunea Partidului Socialiștilor de la Chișinău.

Amintim că la sfârșitul lunii iunie, în Federația Rusă a avut loc un referendum, pe mai multe subiecte controversate. S-a decis, inclusiv, resetarea la zero a mandatelor de președinte ale lui Vladimir Putin, astfel încât liderul de la Kremlin va mai putea candida la încă două mandate. 

Atunci două secții de vot au fost deschise și în regiunea transnistreană a Republicii Moldova, fără acordul oficial al Chișinăului. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
8,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:3,6 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
8
Mon
7
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău