Ambasadorul Letoniei în Rusia a fost convocat la MAE al Rusiei, din cauza demolării monumentelor memoriale sovietice

  • 10 Noiembrie 2022 14:41
Ambasadorul Letoniei în Rusia a fost convocat la MAE al Rusiei, din cauza demolării monumentelor memoriale sovietice

Ambasadorul Letoniei în Rusia a fost convocat la sediul Ministerului de Externe al Rusiei, din cauza demolării monumentelor memoriale sovietice, scrie MEDUZA, citat de Rador.

MAE rus a amenințat Letonia cu un răspuns în replică, inclusiv asimetric. Ambasadorul Letoniei în Federația Rusă, Māris Riekstiņš, a fost convocat la sediul Ministerului de Externe al Rusiei, unde i-a fost transmis un 'protest dur', din cauza demolării monumentelor sovietice și a 'acțiunilor ilegale comise împotriva proprietății ruse', transmite Interfax. 'Se mai menționează că toată responsabilitatea pentru aceste acțiuni și alte acțiuni ostile revine în întregime părții letone. Ne rezervăm dreptul de a întreprinde contramăsuri, inclusiv asimetrice, care vor fi cu certitudine sensibile pentru Riga', a anunțat Ministerul rus de Externe.

La scurt timp după începerea invaziei ruse asupra Ucrainei, în Letonia a fost adoptată o lege care permite demontarea monumentelor sovietice. În luna august, la Riga a fost demolat un monument al ostașilor eliberatori, despre demontarea căruia se discuta de mulți ani. După începerea războiului, autoritățile letone au anunțat că preconizează să confiște proprietățile rusești - Casa Moscovei din Riga și sanatoriul Iantarnîi Bereg din Jurmala. Pe 9 noiembrie a fost demolat ultimul monument important al ostașilor sovietici din Letonia - Monumentul Eliberatorilor din orașul Rēzekne.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:2,57 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău