Ambasadorul Irlandei în R. Moldova a avut o întrevedere de rămas bun cu ministrul de externe Nicu Popescu

  • 31 Iulie 2023 15:22
Ambasadorul Irlandei în R. Moldova a avut o întrevedere de rămas bun cu ministrul de externe Nicu Popescu

Vicepremierul Nicu Popescu, ministru al afacerilor externe și integrării europene, i-a mulțumit ambasadorului Irlandei în Republica Moldova cu reședința la București, Paul McGarry, pentru contribuția semnificativă adusă la dezvoltarea relațiilor de prietenie dintre Republica Moldova și Irlanda. În cadrul unei întrevederi prilejuite de încheierea mandatului diplomatului în Republica Moldova, oficialii au discutat despre parcursul european al Republicii Moldova. A fost evidențiat sprijinul Irlandei în obținerea de către Moldova a statutului de țară candidat pentru aderarea la UE, transmite IPN. 

Vicepremierul l-a asigurat pe ambasadorul Irlandei că Republica Moldova este determinată să muncească în continuare pe direcția eurointegrării, astfel încât negocierile de aderare să fie lansate până la sfârșitul acestui an. Și de această dată Republica Moldova contează pe sprijinul Irlandei. 

La întrevedere a fost discutată importanța pornirii negocierilor pentru facilitarea regimului de vize. A fost subliniat și rolul esențial al investitorilor irlandezi în Republica Moldova, inclusiv prin atragerea companiilor aeriene low-cost din Irlanda. 

Republica Moldova și Irlanda au stabilit relații diplomatice la 30 septembrie 1999.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:50 %
Vint:6,17 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
12
Thu
10
Arhivă Radio Chișinău