Ambasadorul Franței: Ajutorul umanitar pentru Ucraina va ajuta la relansarea economică a orașelor distruse și a zonelor sinistrate

  • 09 Octombrie 2022 14:34
Ambasadorul Franței: Ajutorul umanitar pentru Ucraina va ajuta la relansarea economică a orașelor distruse și a zonelor sinistrate

Ambasadorul Franței: Ajutorul umanitar pentru Ucraina va ajuta la relansarea economică a orașelor distruse și a zonelor sinistrate.

''Suntem alături de poporul ucrainean, care suferă încă din data de 23 februarie, când au fost declanșate ostilitățile. Este o acțiune care marchează solidaritatea noastră față de poporul ucrainean. Aceste materiale au ca scop relansarea activității economice în orașe distruse și în zonele sinistrate ale Ucrainei. Mulțumim autorităților locale și hub-ului de la Suceava, care funcționează cu atât de multă eficacitate. Mulțumim și domnului ambasador al Ucrainei, care va facilita transportul acestui convoi către Ucraina (...) Este al patrulea convoi umanitar. Este vorba despre operațiunea 'o navă pentru Ucraina', inițiată de președintele Republicii Franceze, susținută de 1.700 de colectivități și în jur de 60 de întreprinderi care au participat la acțiune'', a spus ea.

Ambasadorul Franței, Laurence Auer, a fost prezentă, duminică, la ceremonia de predare a primelor donații din acest convoi umanitar, la care au mai participat ambasadorul Ucrainei în România, Ihor Prokopchuk, și secretarul de stat în MAI Raed Arafat.

Ajutorul umanitar constă în peste o mie de tone de bunuri donate Ucrainei de către Franța, dar și în 15 vehicule de pompieri și salvare aduse de militari ai securității civile franceze, transmite Agerpres.

Toate materiale vor ajunge în zilele următoare la hub-ul european de la Suceava.

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
14,4
Cer senin
Umiditate:46 %
Vint:3,6 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
12
Thu
10
Arhivă Radio Chișinău