Ambasadorul Daniel Ioniță mai rămâne la Chișinău până la sfârșit de aprilie. „Voi pleca doar fizic din Republica Moldova, însă Republica Moldova nu va pleca niciodată din inima mea”

  • 17 Februarie 2022 09:59
Ambasadorul Daniel Ioniță mai rămâne la Chișinău până la sfârșit de aprilie. „Voi pleca doar fizic din Republica Moldova, însă Republica Moldova nu va pleca niciodată din inima mea”

Ambasadorul român Daniel Ioniță, rechemat recent la București, va părăsi fizic Chișinăul la sfârșit de aprilie, nu înainte de a-și face vizitele protocolare de bun-rămas și a-și lua „la revedere de la mulții și dragii  prieteni din Republica Moldova”, transmite IPN. „O prietenă îmi scrie în privat: “Excelență, nu mă pot abține să nu vă scriu, așa cum scria odinioară Ion Creangă, din dealul Ciricului, din Iași, amicului său Mihai Eminescu la București: ”Bădiță, ai plecat și dumneata din Ieși, lăsând în sufletul meu multă scârbă și amăreală (...)”.//Să vă dea bunul D/zeu multă sănătate și mult succes acolo unde va fi următoarea misiune. Nu vă vom uita și, știm, și sufletul Dvs. va fi cu noi. Sănătate!”. I-am răspuns că voi pleca doar fizic din Republica Moldova, însă Republica Moldova nu va pleca niciodată din inima mea”, a mențiinat ambasadorul.

„Până atunci, îmi voi exercita inclusiv rolul de decan al Corpului Diplomatic rezident în Republica Moldova și sunt mândru că am reușit să produc o emblemă și o plachetă a CD acreditat aici – prima din istoria țării de reședință”, menționează ambasadorul.

Diplomatul a precizat că detalii va publica ulterior.

Acum două săptămâni, Daniel Ioniță a fost rechemat din funcția de ambasador al României în Republica Moldova. La scurt timp, Ministerul Afacerilor Externe al României l-a propus pe Cristian-Leon Țurcanu ambasador în Republica Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Românii de pretutindeni
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:74 %
Vint:0 m/s
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău