Ambasadorul american la Seul, rănit într-un atac (FOTO/VIDEO)

  • 05 Martie 2015 08:29
Ambasadorul american la Seul, rănit într-un atac (FOTO/VIDEO)

Ambasadorul Statelor Unite în Coreea de Sud, Mark Lippert, a fost rănit de un bărbat înarmat cu o lamă de ras joi la Seul, potrivit poliției, transmite Agerpres.

Un bărbat înarmat cu o lamă de ras ascunsă în mâna dreaptă l-a atacat pe Mark Lippert în timp ce el participa la o întâlnire la ora micului dejun în centrul Seulului. 

Televiziunea a difuzat o imagine care îl arată pe ambasador șocat după atac, cu mâna dreaptă pe obraz și mâna stângă plină de sânge.

Lippert, 42 de ani, a fost transportat la spital dar viața lui nu este în pericol.

Atacatorul, identificat ca fiind în vârstă de 55 de ani și supranumit Kim - a țipat în timpul atacului: 'Sudul și Coreea de Nord ar trebui reunificate'.

Suspectul a strigat de asemenea sloganuri anti-război după ce a fost reținut, iar poliția din Seul a declarat că arma folosită avea o lamă de 25 de centimetri.

Departamentul de Stat al SUA a condamnat ferm atacul, care a avut loc la un centru de spectacole din Seul în timp ce ambasadorul se pregătea să țină o prelegere și a adăugat că Lippert a fost tratat la un spital local.

SUA, care au sprijinit Coreea de Sud în timpul Războiului din Coreea în 1950-1953, încă are staționați 28.500 de militari în Coreea de Sud, ca un factor de descurajare împotriva Coreii de Nord, iar unii sud-coreeni văd în prezența americană o barieră spre o Coree reunificată.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
19,24
Câțiva nori
Umiditate:52 %
Vint:3,6 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău