Ambasadori și experți străini vor participa la Forumul Mass-media 2017

  • 04 Noiembrie 2017 10:22
Ambasadori și experți străini vor participa la Forumul Mass-media 2017

Patru ambasadori străini vor ține discursuri în fața jurnaliștilor din Republica Moldova în cadrul Forumului Mass-Media 2017, care se va desfășura la Chișinău în perioada 14-15 noiembrie. Este vorba de ambasadorul Peter Michalko, șeful Delegației Uniunii Europene la Chișinău, ambasadoarea Republicii Federale Germania în Republica Moldova, Julia Monar, ambasadoarea Regatului Țărilor de Jos, Stela Ronner-Grubacic și Lucy Rebecca Joyce OBE, ambasadoarea Regatului Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, transmite IPN.

La eveniment vor fi prezenți oficiali moldoveni, dar și experți din SUA, Germania, Polonia, România, Letonia și Israel.

În prima zi a Forumului, vor mai avea loc trei master-classuri ale unor experți din străinătate, pentru profesioniștii media din TV, online și presa scrisă, inclusiv doi experți ai Academiei Deutsche Welle din Germania, Andrey Gurkov și Mirko Lorenz, dar și editorul unui ziar de succes din Polonia, Piotr Piotrowicz. La sfârșitul primei zile a Forumului, vor avea loc două evenimente de tip „side event”, la tema fact checkingul-ului (verificării declarațiilor și a faptelor), cu expertul din România Ovidiu Vanghele, și a crowdfunding-ului (atragerea finanțărilor) pentru media, cu experta din Israel Linor Goralik.

În a doua zi a Forumului, participanții vor avea posibilitatea să dezbată problemele în activitatea profesională a jurnaliștilor în cadrul a șase ateliere tematice care vor avea loc concomitent, iar ulterior vor fi dezbătute și va fi aprobată o rezoluție, dar și completări la „Foaia de parcurs” pentru dezvoltarea mass-mediei din Republica Moldova. Documentele aprobate vor fi transmise autorităților moldovenești, reprezentanțelor și ambasadelor străine, organizațiilor și experților europeni și internaționali care monitorizează dezvoltarea democratică a Moldovei, altor persoane și instituții interesate.

Limba de lucru a Forumului va fi română, cu traducerea simultană în rusă și engleză a sesiunilor de deschidere și de încheiere a Forumului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:86 %
Vint:1,54 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău