Ambasadoarele acreditate la Chișinău au vorbit despre drepturile femeilor din R.Moldova 

  • 08 Martie 2018 17:40
Ambasadoarele acreditate la Chișinău au vorbit despre drepturile femeilor din R.Moldova 

Drepturile femeilor trebuie să existe nu doar pe hârtie, în legislație, dar trebuie să fie cu adevărat respectate de întreaga societate. Femeile din Moldova trebuie să fie organizate pentru a ține piept la toate responsabilitățile, totodată trebuie să existe mai multă pledoarie pentru egalitatea de gen. Aceste opinii ale ambasadoarelor acreditate la Chișinău referitor la drepturile femeilor din R. Moldova au fost exprimate în cadrul emisiunii „Politica” de la postul de televiziune TV8, transmite IPN.

Ambasadoarea Marii Britanii în Republica Moldova, Lucy Joyce, a declarat că este foarte important ca drepturile femeilor să nu existe doar pe hârtie, dar să fie cu adevărat respectate de toată lumea. „Eu cred că există loc de mai bine în R. Moldova și aș dori să văd mult mai multe oportunități pentru femei, în special în domeniul afacerilor, antreprenoriatului. Eu cred că mult mai mult pot să facă femeile pentru a vorbi despre drepturile lor și mă bucur să văd că în sectorul media independente acest lucru chiar este mai pronunțat”, a spus Lucy Joyce.

În același timp, Julia Monar, reprezentanta diplomației germane, susține că se află de doar jumătate de an în R. Moldova, dar a întâlnit foarte multe femei talentate și educate. „Sunt cu adevărat mirată de faptul cum se descurcă femeile cu viața profesională fiind concomitent mame și soții. Cred că ele trebuie să fie foarte organizate, să țină piept la toate aceste responsabilități”, spune diplomatul.

Ambasadoarea Suediei, Signe Burgstaller, a firmat că în R. Moldova sunt multe femei deștepte, talentate și cu multe resurse și cel puțin în unele domenii femeile sunt conștiente de drepturile lor și le revendică. Totuși, diplomata consideră că ar trebui să existe mai multă pledoarie mai ales în regiunile rurale față de egalitatea de gen. În același timp, Christine Freilinger, ambasadoarea Austriei, a menționat că femeile din R. Moldova sunt extraordinare și ca artiste, și ca designeri, în economie, politică, viața socială, dar trebuie să fie mai active, să contribuie la bunăstarea țării pentru a se dezvolta mai rapid. Potrivit reprezentantei Italiei la Chișinău, Valeria Biagiotti, încă multe lucruri rămân de făcut în R. Moldova la capitolul egalitate de gen. Potrivit ei, se vede că femeile joacă un rol foarte important în întreținerea familiei, dar este la fel de important ca ele să se poată pronunța și să poată vorbi despre drepturile lor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
4,96
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău