Ambasadoarea Italiei la Chișinău a avut o întrevedere de rămas bun la Președinție

  • 10 Martie 2021 11:35
Ambasadoarea Italiei la Chișinău a avut o întrevedere de rămas bun la Președinție

Președinta Maia Sandu i-a mulțumit ambasadoarei Italiei în Republica Moldova, Valeria Biagiotti, pentru munca ei plină de realizări frumoase pe parcursul mandatului său. În cadrul unei întrevederi de rămas bun a ambasadoarei, șefa statului i-a mai mulțumit pentru contribuția la consolidarea relațiilor economice moldo-italiene, la dezvoltarea socială a Moldovei și la afirmarea valorilor democratice, transmite IPN.

„Am discutat despre promovarea unor soluții durabile pentru protejarea intereselor concetățenilor moldoveni din Italia, țară ce găzduiește cea mai mare comunitate de moldoveni. Este vorba de domenii esențiale, precum protecția socială, educația și recunoașterea studiilor. Mi-am exprimat convingerea că vom dezvolta cooperarea noastră atât pe dimensiunea comercială, prin majorarea investițiilor italiene în Moldova, cât și prin semnarea acordurilor sociale și economice, la care lucrăm în prezent”, a menționat Maia Sandu într-o postare pe Facebook.

Șefa statului a apreciat și ajutorul oferit de Italia în contextul pandemiei. „Mi-am exprimat recunoștința pentru sprijinul din partea Italiei la nivelul Uniunii Europene, de care Moldova s-a bucurat dintotdeauna. I-am urat ambasadoarei Biagiotti mult succes în noua ei misiune și am asigurat-o că va avea oricând prieteni la Chișinău”, a mai precizat președinta.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:67 %
Vint:2,57 m/s
Wed
18
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău