Ambasada Ucrainei în R.Moldova reacționează la escaladarea situației din Donbas

  • 03 Februarie 2017 15:51
Ambasada Ucrainei în R.Moldova reacționează la escaladarea situației din Donbas

Ambasada Ucrainei în Republica Moldova reacționează la escaladarea situației din regiunea ucraineană Donbas.

Potrivit ambasadei, la sfârșitul lunii ianuarie, încălcând grosolan regimul de tăcere, trupele controlate și coordonate de Rusia au intensificat atacurile militare împotriva Forțelor Armate ale Ucrainei pe toată porțiunea liniei de demarcare din estul țării, transmite IPN.

Orașul Avdiivka a devenit epicentrul confruntării. „Inamicul încearcă să distrugă infrastructura, de a-i lipsi pe localnicii pașnici de căldură, apă și energie electrică, de a paraliza activitatea vitală a orașului cu un număr de peste 16 mii de locuitori”, se spune în declarație.

Misiunea diplomatică menționează că militanții pro-ruși efectuează trageri masive de foc folosind complexe „GRAD”, aruncătoare de mine și arme de foc interzise de Acordurile de la Minsk. Autoritățile Ucrainei întreprind toate măsurile necesare prevenirii unei catastrofe umanitare: au fost amenajate puncte de încălzire și asigurare cu hrană pentru localnici, se desfășoară evacuarea locuitorilor orașului, în primul rând a copiilor, femeilor și a persoanelor cu dizabilități.

„Atacurile împotriva orașului Avdiivka și altor localități reprezintă un act de fărădelege de distrugere masivă și în masă neîntemeiat de necesități militare. Aceste evenimente sunt însoțite de o campanie informațională amplă a propagandiștilor ruși în încercarea de a acuza neîntemeiat Ucraina de escaladarea conflictului”, se spune în declarație.

Ambasada este recunoscătoare comunității internaționale pentru înțelegere, sprijin politic și umanitar, pentru apelurile adresate Rusiei de a înceta agresiunea împotriva Ucrainei, dar și cetățenilor Republicii Moldova care sunt solidari cu poporul ucrainean precum și Guvernului Republicii Moldova pentru sprijinul integrității teritoriale și suveranității Ucrainei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Sinteza săptămânii cu Vasile State
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:2,57 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău