Ambasada SUA la Moscova anunță că se vede nevoită să-și reducă serviciile consulare începând din 12 mai

  • 30 Aprilie 2021 13:20
Ambasada SUA la Moscova anunță că se vede nevoită să-și reducă serviciile consulare începând din 12 mai

Ambasada SUA la Moscova a anunțat vineri că își va reduce serviciile consulare începând din 12 mai din cauza faptului că Rusia a impus restricții la angajarea de personal local, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Președintele rus Vladimir Putin a semnat săptămâna trecută o lege care limitează numărul angajaților locali ai misiunilor diplomatice străine și ai altor agenții, și a ordonat guvernului să întocmească o listă a statelor 'neprietenoase' ce vor fi face obiectul restricțiilor.

'Începând din 12 mai, Ambasada Statelor Unite la Moscova va reduce serviciile consulare pentru a include doar serviciile de urgență pentru cetățenii americani și un număr foarte limitat de vize de imigrație de urgență pentru situații de viață sau moarte', a transmis misiunea diplomatică într-un comunicat.

'Procesarea vizelor de non-imigrație pentru călătorii fără scop diplomatic va înceta', a precizat ambasada.

Această afirmă că acțiunile guvernului rus au obligat-o să-și reducă personalul consular cu 75% și că furnizarea de servicii de urgență în Rusia poate fi întârziată sau restrânsă din cauza limitării capacității personalului de a călători în afara Rusiei.

Ambasada le recomandă cetățenilor americani aflați în Rusia să țină cont de termenul de 15 iunie impus de guvernul rus, când expiră o prelungire temporară a vizelor, permiselor de ședere și documentelor de imigrație.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
28,24
Cer senin
Umiditate:30 %
Vint:6,69 m/s
Wed
18
Thu
19
Fri
21
Sat
19
Sun
19
Arhivă Radio Chișinău