Ambasada SUA la Kiev: Solicităm Rusiei să elibereze imediat toți prizonierii politici ucraineni și să părăsească Ucraina

  • 03 Aprilie 2020 13:07
Ambasada SUA la Kiev: Solicităm Rusiei să elibereze imediat toți prizonierii politici ucraineni și să părăsească Ucraina

Ambasada SUA la Kiev a emis o declarație în care subliniază că Washingtonul cere Rusiei să înceteze focul în Donbas și să părăsească teritoriul Ucrainei - scrie, vineri, agenția de presă RBC, citată de rador.

Totodată, misiunea diplomatică americană amintește o declarație a președintelui ucrainean, Volodimir Zelenski, în care acesta din urmă sublinia că "SUA nu trebuie să uite de războiul pe care Rusia îl poartă în estul Ucrainei".

"Solicităm Rusiei și complicilor săi să elibereze imediat toți prizonierii politici ucraineni și să faciliteze acesul asistenței umanitare (în zona separatistă din Donbas, n.red) și îndeplinirea mandatului Misiunii Speciale de Monitorizare a OSCE. Rusia trebuie să-și îndeplinească pe deplin angajamentele asumate la Minsk, începând cu încetarea focului, și să părăsească Ucraina" - se arată în declarația Ambasadei SUA la Kiev.

De asemenea, în declarație se mai menționează că agresiunea rusă, inclusiv în Crimeea, a curmat deja mii de vieți și a distrus viața a milioane de oameni.

"Dezinformarea rusească și obstrucționarea activităților umanitare ale observatorilor reprezintă o amenințare din ce în ce mai mare în contextul pandemiei de COVID-19" - mai atrage atenția misiunea diplomatică americană în Ucraina.

În ultimele ore, grupările armate ruse staționate ilegal în zona separatistă a Donbasului au încălcat de 11 ori regimul de încetare a focului, lansând atacuri împotriva militarilor Kievului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău