Ambasada SUA la Chișinău cere o anchetă „promtă” și „transparentă” în cazul omorului lui Oleg Horjan

  • 19 Iulie 2023 18:34
Ambasada SUA la Chișinău cere o anchetă „promtă” și „transparentă”  în cazul omorului lui Oleg Horjan

Ambasada Statelor Unite în Republica Moldova a cerut o anchetă în cazul omorului fostului lider al comuniștilor din regiunea transnistreană, Oleg Horjan, găsit mort acum două zile în casa sa situată într-o suburbie a orașului Tiraspol.

„Ambasada Statelor Unite condamnă omorul activistului politic Oleg Horjan în regiunea transnistreană și solicită o anchetă promptă, completă, transparentă și imparțială.

Exprimăm condoleanțe familiei și apropiaților domnului Horjan, care au fost prea mult timp separați de el în timpul detenției sale injuste de către autoritățile de facto din Transnistria”, a transmis Ambasada într-un mesaj. 

Ambasada SUA la Chișinău cere o anchetă „promtă” și „transparentă”  în cazul omorului lui Oleg Horjan

Oleg Horjan, fostul lider al comuniștilor din regiunea transnistreană, a fost găsit mort luni dimineața, 17 iulie. 

De menționat că săptămâna viitoare vor fi organizate audieri parlamentare în cazul decesului lui Oleg Horjan. Vicepreședintele Legislativului, Mihail Popșoi, a precizat că la audieri vor fi invitate instituțiile de resort pentru a examina toate circumstanțele cauzei și măsurile întreprinse de autoritățile Republicii Moldova.

Pretinsul comitet de investigații din regiunea transnistreană a deschis un dosar penal privind omorul lui Oleg Horjan, care se află „sub controlul personal” al liderului de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski. 

Totodată, Poliția Republicii Moldova a anunțat că s-a autosesizat și că investighează cazul ca infracțiune de omor.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:90 %
Vint:1,54 m/s
Mon
16
Tue
19
Wed
15
Thu
8
Fri
9
Arhivă Radio Chișinău