Ambasada României la Chișinău îndeamnă cetățenii români să se asigure că dețin acte de identitate valabile, pentru a putea vota duminică

  • 24 Mai 2019 11:48
Ambasada României la Chișinău îndeamnă cetățenii români să se asigure că dețin acte de identitate valabile, pentru a putea vota duminică

Ambasada României la Chișinău îndeamnă cetățenii români care intenționează să voteze duminică la europarlamentare să se asigure că dețin acte de identitate valabile. Misiunea diplomatică a atenționat că astăzi este ultima zi, până la scrutinul de duminică, în care cetățenii români își pot primi actele la secțiile consulare.

La cele două scrutine - alegerile pentru membrii din România ai Parlamentului European și referendum,  vor putea vota toți cetățenii români care au împlinit vârsta de 18 ani, la prezentarea unui act de identitate valabil, a precizat ambasadorul României, Daniel Ioniță.

Se va putea vota cu pașaportul diplomatic, pașaportul de serviciu, pașaportul simplu, inclusiv electronic sau temporar, cu buletinul de identitate și cartea de identitate, inclusiv provizorii.  Nu va fi permis votul în baza titlului de călătorie.

În același timp, E.S. Daniel Ioniță a precizat că alegătorii vor putea vota doar după ce vor semna și o declarație pe propria răspundere că nu au votat și în altă parte.

Alegătorii vor avea dreptul să participe la un singur scrutin și, respectiv, vor primi doar buletinul pentru alegeri, sau buletinele pentru referendum. Dacă vor participa la referendum, cetățenii vor primi obligatoriu ambele buletine de vot, adică nu vor putea să ia doar buletinul pentru o singură întrebare supusă plebiscitului.

România va deschide un număr record de secții de votare în Republica Moldova – 36, la alegerile pentru Parlamentul European și referendumul care se vor desfășura duminică. În comparație cu scrutinul europarlamentar precedent din 2014, numărul secțiilor deschise în Republica Moldova este de peste patru ori mai mare.

Cele mai multe secții vor fi deschise în orașul Chișinău – 12, amplasate în 7 locații. De asemenea, în premieră, va funcționa o secție de votare la Durlești.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:36 %
Vint:6,17 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău