Ambasada Republicii Moldova la București: Declarațiile emise de Ambasada Federației Ruse fac parte dintr-o retorică ostilă și aduc prejudicii fiecărui cetățean al țării noastre

  • 24 Mai 2023 15:38
Ambasada Republicii Moldova la București: Declarațiile emise de Ambasada Federației Ruse fac parte dintr-o retorică ostilă și aduc prejudicii fiecărui cetățean al țării noastre

Ambasada Republicii Moldova la București susține, miercuri, că declarațiile emise de Ambasada Federației Ruse fac parte dintr-o retorică ostilă și aduc prejudicii fiecărui cetățean al R. Moldova și subliniază că Ambasada Federației Ruse la București nu are nici o atribuție de a comenta evenimentele din Republica Moldova.

Reacția misiunii diplomatice a Republicii Moldova vine după ce Ambasada Rusiei la București a luat marți apărarea noii conduceri pro-Kremlin din Găgăuzia, acuzând puterea de la Chișinău că ar pregăti presupuse ”presiuni” asupra conducerii de la Comrat, scrie G4Media.

Ambasada Republicii Moldova în România cataloghează comentariile Ambasadei Federației Ruse la București privind alegerile care au avut loc recent în Găgăuzia drept „propagandă și dezinformare”.

„Rusia dintotdeauna a promovat politici care au avut un impact negativ asupra cetățenilor Republicii Moldova. Aceste politici au inclus, printre altele, impunerea de embargouri la importul de vin, fructe, legume, precum și reducerea volumului de gaze naturale furnizate către țara noastră. Toate aceste măsuri au avut consecințe nefavorabile pentru cetățenii Republicii Moldova, indiferent de limba pe care o vorbesc sau de etnia din care fac parte. Embargourile, impactul negativ al războiului și întreruperile de electricitate cauzate de atacurile brutale ale Rusiei asupra infrastructurii critice din Ucraina au afectat în egală măsură vorbitorii de limbă română, rusă, ucraineană, bulgară sau găgăuză”, se arată în comunicatul Ambasadei Republicii Moldova.

„Considerăm că comentariile și declarațiile emise de Ambasada Federației Ruse fac parte dintr-o retorică ostilă și aduc prejudicii fiecărui cetățean al țării noastre. Menționăm și faptul că Ambasada Federației Ruse la București nu are nici o atribuție de a comenta evenimentele din Republica Moldova”, susține misiunea diplomatică.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
22,74
Cer senin
Umiditate:15 %
Vint:3,09 m/s
Mon
16
Tue
19
Wed
13
Thu
12
Fri
10
Arhivă Radio Chișinău