Ambasada R. Moldova la Beijing își suspendă temporar activitatea consulară

  • 08 Martie 2020 12:31
Ambasada R. Moldova la Beijing își suspendă temporar activitatea consulară

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a dispus ca, în perioada 09-31 martie curent, Ambasada Republicii Moldova în Republica Populară Chineză să sisteze primirea cetățenilor pentru soluționarea aspectelor consulare la sediul Ambasadei, informează MOLDPRES.

Potrivit unui comunicat al MAEIE, ambasada își va sista temporar activitatea consulară „în vederea minimalizării riscurilor ce țin de situația epidemiologică din lume și nemijlocit din China, datorată răspândirii virusului COVID-19, urmând recomandările autorităților centrale din Republica Moldova și China”.

Totodată, Ambasada va continua să presteze servicii consulare pentru perfectarea următoarelor acte: titluri de călătorie; caziere judiciare; supra-legalizarea documentelor.

Remiterea solicitărilor și documentelor perfectate se va efectua distant, prin intermediul poștei, serviciilor de curieri și a poștei electronice.

La sediul Ambasadei de la Beijing va fi amenajată o încăpere cu intrare separată, unde urmează să activeze Secția Consulară, cu un ghișeu cu dotări speciale ce se impun în asemenea situații.

Cetățenii moldoveni care se află în R.P. Chineză pot apela doar în situații de urgență la numărul de telefon +86 186 120 89 182.

De asemenea, MAEIE recomandă păstrarea calmului și respectarea măsurilor de protecție și prevenție a răspândirii virusulogice emise de Organizația Mondială a Sănătății.

Anterior, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a anunțat că suspendă, din data de 5 martie până pe data de 15 martie curent, serviciile consulare la Consulatul General din Milano și Consulatul din Padova, perioadă care poate fi prelungită în funcție de recomandările autorităților italiene.

Sursa:MOLDPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
8,85
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
8
Mon
7
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău