Ambasada Israelului confirmă discuțiile cu R.Moldova pentru mutarea ambasadei la Ierusalim

  • 25 Iulie 2018 14:52
Ambasada Israelului confirmă discuțiile cu R.Moldova pentru mutarea ambasadei la Ierusalim

Ambasadorul Israelului în România, Tamar Samash, a confirmat, miercuri pentru MEDIAFAX, că există discuții între partea israeliană și Republica Moldova despre posibilitatea mutării ambasadei acestei țări de la Tel Aviv la Ierusalim.

"Ipoteza transferului Ambasadei Republicii Molova de la Tel Aviv în Capitală este una prematură. Cu toate acestea, la fel ca în cazul altor țări, vă putem confirma faptul că există discuții în această privință", se arată într-un răspuns al ambasadorului Israelului la București, Tamar Samash, formulat în urma unei solicitări a agenției de presă MEDIAFAX.

Solicitat de Radio Chișinău, consilierul ministrului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Valeriu Rusu a declarat că recent au avut loc discuții bilaterale între reprezentanții celor două state, dar subiectul transferării Ambasadei nu a fost abordat.

„Această informație a apărut în urma unor vizite ale unor oficiali din Israel în Republica Moldova. Au avut loc discuții bilaterale, dar subiectul respectiv nu a fost abordat”, a declarat Valeriu Rusu, consilierul ministrului Tudor Ulianovschi.

Presa israeliană a scris că Republica Moldova ar fi acceptat transferul ambasadei de la Tel Aviv la Ierusalim, dacă Israelul va deschide ambasadă în Chișinău.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
9,24
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:3,6 m/s
Mon
12
Tue
6
Wed
2
Thu
6
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău