MAEIE neagă că ar intenționa să transfere Ambasada din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim

  • 25 Iulie 2018 09:18
MAEIE neagă că ar intenționa să transfere Ambasada din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim Hotnews

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene de la Chișinău neagă informațiile apărute în presa israeliană, și preluate de media naționale, precum că Republica Moldova ar fi fost de acord să transfere Ambasada din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim.

Solicitat de Radio Chișinău, consilierul ministrului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Valeriu Rusu a declarat că recent au avut loc discuții bilaterale între reprezentanții celor două state, dar subiectul transferării Ambasadei nu a fost abordat.

„Această informație a apărut în urma unor vizite ale unor oficiali din Israel în Republica Moldova. Au avut loc discuții bilaterale, dar subiectul respectiv nu a fost abordat”, a declarat Valeriu Rusu, consilierul ministrului Tudor Ulianovschi.

Agenția de presă din România Mediafax a scris, citând presa israeliană că Republica Moldova ar fi acceptat transferul ambasadei de la Tel Aviv la Ierusalim, dacă Israelul va deschide ambasadă în Chișinău.

Până în prezent, Statele Unite, Guatemala și Paraguay au anunțat mutarea ambasadelor în Israel de la Tel Aviv la Ierusalim, decizii criticate de Autoritatea Palestiniană, de Liga Arabă, de numeroase țări musulmane, dar și de Uniunea Europeană și Rusia.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:3,6 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău