Ambasada Germaniei în R.Moldova a oferit un lot de ajutor umanitar pentru lupta cu COVID-19

  • 06 Mai 2020 10:47
Ambasada Germaniei în R.Moldova a oferit un lot de ajutor umanitar pentru lupta cu COVID-19

Ambasada Germaniei în Republica Moldova a oferit un lot de ajutor umanitar pentru sistemul medical din țara noastră. Este vorba despre echipamente de protecție individuală pentru lucrătorii medicali din prima linie. Echipamentele, în valoare de un milion de lei, au fost produse în Republica Moldova.

Ambasada Germaniei în Republica Moldova a oferit un lot de ajutor umanitar  pentru sistemul medical din țara noastră. Este vorba despre echipamente de protecție individuală pentru lucrătorii medicali din prima linie. Echipamentele, în valoare de un milion de lei, au fost produse în Republica Moldova.

Ambasadoare Germaniei în Republica Moldova, Angela Ganninger, a menționat că doar prin acțiuni consolidate criza provocată de pandemie, poate fi depășită.

Mă bucur că pot să vă transmit, astăzi, un ajutor din partea Germaniei, de care este, încă, mare nevoie. Germania este convinsă că doar împreună vom reuși să depășim această criză. Ajutorul nostru face parte din ajutorul Uniunii Europene și a statelor membre, a subliniat ambasadoarea.

La rândul său, ministrul Sănătății Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, a exprimat mulțumiri părții germane menționând că prin acest gest Germania a dat dovadă de solidaritate cu poporul Republicii Moldova. Ea a menționat că aceste echipamente sunt necesare personalului medicali și vin într-un moment oportun. 

Din numele poporului Republicii Moldova, din numele personalului medical, noi ne exprimăm recunoștința pentru suportul care vine din partea Germaniei, pentru suportul care vine din partea Uniunii Europene în momentele cele mai dificile, în momentele cele mai stringente pentru sistemul medical atunci când trebuie să asigurăm măsuri de protecție individuală pentru fiecare lucrător care este în prima linie, care are o provocare în lupta cu COVID-19, a adăugat ministrul Sănătății. 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
27,18
Cer senin
Umiditate:20 %
Vint:2,57 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
9
Sat
9
Sun
5
Arhivă Radio Chișinău