Alți trei candidați și-au anunțat intenția de a candida la funcția de primar al capitalei

  • 07 Septembrie 2023 17:13
Alți trei candidați și-au anunțat intenția de a candida la funcția de primar al capitalei

Încă trei candidați la funcția de primar al Chișinăului și-au anunțat intenția de a candida la alegerile din 5 noiembrie. Potrivit "INFOTAG", este vorba de Teodor Cârnaț, Oleg Burlacu și Andrei Donică.

Fostul membru al Consiliului superior al magistraturii, expertul în drept constituțional Teodor Cârnaț, a declarat, astăzi, 7 septembrie, într-o conferință de presă, că intenționează să se înregistreze în calitate de candidat independent. 

Tot astăzi, președintele PLDM, ex-premierul Vlad Filat a anunțat într-o conferință de presă, că avocatul Oleg Burlacu va fi candidatul formațiunii la funcția de primar al capitalei.

La fel, primarul satului Condrița, liderul mișcării profesioniștilor "Speranța-Надежда", Andrei Donică, a anunțat pe pagina sa de Facebook că va candida la funcția de primar.

l-a acuzat pe actualul primar Ion Ceban că "n-a mișcat un deget" pentru a ajuta dezvoltarea suburbiilor capitalei. Donică intenționează să acorde mai multă atenție suburbiilor, dacă va fi ales.

În total, există deja 19 potențiali candidați la funcția de primar al Chișinăului. Pentru a se înregistra, reprezentanții partidului trebuie să depună o decizie de partid de desemnare a candidatului (datată după 6 septembrie), iar candidații independenți trebuie să adune peste șase mii de semnături ale alegătorilor în sprijinul lor (un procent din numărul total de alegători). Alegerile sunt programate pentru 5 noiembrie.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
23,85
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:6,69 m/s
Tue
19
Wed
14
Thu
15
Fri
11
Sat
12
Arhivă Radio Chișinău