Alți doi acționari ai MOLDASIG, obligați să își vândă acțiunile în 3 luni

  • 14 Decembrie 2016 20:07
Alți doi acționari ai MOLDASIG, obligați să își vândă acțiunile în 3 luni

Consiliul Comisiei Naționale a Pieței Financiare a decis astăzi să sancționeze încă doi acționari ai MOLDASIG, cea mai mare companie de asigurare din Republica Moldova.

Astfel, acționarii „WESNA” L.T.D. (4,99% din acțiuni) și „ERWA” Limited (4,98% din acțiuni) sunt obligați să își vândă acțiunile deținute, până în luna martie 2017. Decizia a fost luată după ce CNPF a primit informații suplimentare de la Serviciul de Informații și Securitate privind acționarea în mod concertat a unui grup de acționari ai Societății pe acțiuni MOLDASIG, care dețin drepturi aferente unui pachet de acțiuni de 9,97% din acțiunile cu drept de vot ale asigurătorului, scrie bizlaw.md.

Amintim că, săptămâna trecută, acționarii majoritari „PRODROMOS Limited” L.T.D. (19,98% din acțiuni), „DENTON ENTER-PRISE” L.T.D. (19,99%), „INTERSNAB” O.O.O (4,98%), „KIRKLISTON Management Limited” (4,99%), „APPOLO Capital Învest” L.T.D. (4,98%), „PEKLO Managemen” (4,95%), „ICS SEMGROUP SYSTEMS” S.R.L. (4,89%), „BRISTOL EXPERTS” LP (0,27%) au fost obligați să își vândă acțiunile deținute (65,03%) până în dată de 6 martie 2017.

Si în cazul acestor doi acționari, hotărârea CNPF mai prevede „suspendarea pentru acționarii majoritari ai MOLDASIG a exercitării dreptului de vot, de convocare și desfășurare a adunării generale a acționarilor, a dreptului de a introduce chestiuni pe ordinea de zi, a dreptului de a propune candidați pentru funcția de membru a consiliului societății, al organului executiv și al comisiei de cenzori, și a dreptului de a primi dividende”.

În cazul în care acești zece acționari nu vor înstrăina acțiunile deținute în termenul stabilit, organul executiv al Moldasig trebuie să dispună, în termen de 15 zile, anularea acțiunilor respective, emiterea unor noi acțiuni și expunerea acestora spre vânzare.

Potrivit CNPF, hotârârile sunt rezultatul comportamentului concertat a grupului de acționari menționați, care dețin acțiuni dobândite fără avizul prealabil al CNPF, fapt ce contravine reglementărilor în vigoare. De asemenea, acționarii MOLDASIG nu au prezentat informațiile solicitate de către CNPF, astfel nu a fost posibilă atestarea de către autoritatea de supraveghere a lipsei activității coordinate/concertate în raport cu asigurătorul, în scopul asigurării executării legislației cu privire la asigurări.

În acest an, CNPF a mai luat o măsură similară pentru alte două societăți de asigurare, ASITO și ALLIANCE Insurance Group (AIG).

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:83 %
Vint:1,03 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
18
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău