ALTERNATIVA EUROPEANĂ: Cahul se transforma intr-un oras modern cu sprijin UE

  • 25 Septembrie 2020 18:32
0%
00:00:00
00:00:00

În următorii patru ani, municipiul Cahul va implementa proiecte în valoare totală de peste 50 de milioane de euro. Banii sunt oferiți în cadrul mai multor proiecte finanțate și co-finanțate de Uniunea Europeană și țările membre.

Este vorba de un jur de miliard de lei, acestea sunt proiecte deja aprobate și contractate, dar cu siguranță nu ne oprim aici”, spune primarul municipiului Cahul, Nicolae Dandiș, în cadrul emisiunii „Alternativa Europeană” de la Radio Chișinău.

Edilul susține că municipiul Cahul beneficiază de mai multe proiecte europene, inclusiv de programul „UE pentru Moldova. UE pentru Cahul”.

Mă bucur că astăzi Cahul este beneficiarul acestei asistențe. Asistența aceasta din partea Uniunii Europene este în cadrul programului „UE pentru Moldova. UE pentru Cahul”. Dar la ora actuală, Cahulul beneficiază și de alte programe, cu finanțare sau co-finanțare din partea Uniunii Europene. Noi avem un proiect mare care este finanțat de Guvernul Germaniei, cu un buget de circa 23 de milioane de euro, apoi avem din partea UE circa 11 milioane de euro destinate pentru rețelele apeduct și finanțare.  Ca buget, aproape 700 de milioane de lei urmează să fie realizați în următorii trei ani. Aceasta este o componentă, în afara programului UE pentru Cahul”, spune primarul municipiului Cahul, Nicolae Dandiș.

Programul „UE pentru Cahul” va oferi municipiului Cahul mai multă modernitate și-l va ajuta să devină un oraș inteligent, asemenea urbelor europene.

„Cât despre programul „UE pentru Cahul” avem proiecte de infrastructură, au fost idei propuse de cetățeni. Este proiectul de renovare a parcului, avem licitații anunțate pentru renovarea și reparația unor grădinițe din localitatea. Construcția și realizarea proiectului de partea de bună guvernare și administrare, este foarte importantă și componenta smart: obținerea unor acte permisive în format electronic. Avem și un proiect de crearea a unui sistem de iluminat public modern în municipiul Cahul. Avem proiectate stații de alimentare cu energiei electrică a unităților de transport”, afirmă Nicolae Dandiș.

Acest material este produs în cadrul campaniei de informare „UE-Moldova: Împreună mai puternici”, desfășurată de proiectul „Comunicare strategică și

suport pentru mass-media în Republica Moldova”, finanțat de Uniunea Europeană. Conținutul materialului aparține autorilor și nu reprezintă în mod neapărat viziunea UE.

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,57 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău