Alte opt state se alătură sancțiunilor impuse persoanelor ce ar fi contribuit la destabilizarea situației în R. Moldova

  • 30 Iunie 2023 13:42
Alte opt state se alătură sancțiunilor impuse persoanelor ce ar fi contribuit la destabilizarea situației în R. Moldova

Macedonia de Nord, Muntenegru, Albania, Ucraina și Bosnia și Herțegovina – state candidate pentru a adera la UE, precum și Islanda, Liechtenstein și Norvegia – țări membre ale Spațiului Economic European se aliniază la decizia Consiliului European de a sancționa persoanele „care ar fi participat la acțiuni de destabilizare în Republica Moldova”, transmite MOLDPRES.

Printre persoanele sancționate se numără: Gheorghe Cavcaliuc, Marina Tauber, Vladimir Andronachi, Veaceslav Platon, Constantin Botnari, Aleksandr Kalinin și Grigore Caramalac.

La 28 aprilie curent, Consiliul European a stabilit un nou cadru pentru măsurile restrictive specifice împotriva persoanelor fizice „care subminează sau amenință suveranitatea și independența Republicii Moldova, sau democrația, statul de drept, stabilitatea sau securitatea în Moldova, precum și persoanelor fizice sau juridice, entități sau organisme asociate acestora”.

Țările care s-au aliniat prevederii vor asigura că politicile lor naționale sunt conforme cu decizia Consiliului. Uniunea Europeană a anunțat că ia act de acest angajament și îl salută.

Persoanele sus-numite au fost incluse și în lista de sancțiuni aprobată de către Comisia pentru Situații Excepționale, iar tranzacțiile financiare efectuate de acestea pe teritoriul Republicii Moldova, vor fi supuse unui control mai riguros. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
21,63
Cer senin
Umiditate:18 %
Vint:2,06 m/s
Mon
16
Tue
19
Wed
13
Thu
12
Fri
10
Arhivă Radio Chișinău