Alocațiile de stat ar putea crește

  • 23 Septembrie 2021 17:29
Alocațiile de stat ar putea crește

Începând cu data de 1 octombrie curent, cuantumul alocației lunare de stat, pentru 37 698 de persoane, ar putea fi majorat. Un proiect în acest sens a fost aprobat astăzi în prima lectură de Parlament, comunică MOLDPRES.

Proiectul prevede majorarea treptată a cuantumului alocației lunare de stat, pentru persoanele cu dizabilități de pe urma celui de-al doilea război mondial. Astfel, alocația se va majora cu 550 lei, în funcție de gradul de dizabilitate: cu dizabilități severe – de la 1000 la 1550 lei; cu dizabilități accentuate – de la 850 la 1400 lei; cu dizabilități medii – de la 775 la 1325 lei, notează sursa citată

De asemenea cu 550 lei se va majora alocația persoanelor cu dizabilități de pe urma acțiunilor de luptă pentru apărarea integrității teritoriale și independenței Republicii Moldova și persoanelor care au fost încadrate în grad de dizabilitate în urma participării la lichidarea consecințelor avariei de la CAE Cernobîl.

Pentru soții supraviețuitori ai participanților la cel de-al doilea război mondial sau ai participanților la lichidarea consecințelor avariei de la CAE Cernobîl, alocația se va majora de la 500 la 750 lei.

De aceeași majorare vor beneficia și copiii persoanelor cu dizabilități de pe urma războiului, ai participanților la lichidarea consecințelor avariei de la CAE Cernobîl.

Circa 75 de persoane, decorate cu ordine și medalii pentru muncă asiduă și serviciu militar impecabil în spatele frontului în anii celui de-al doilea război mondial, vor avea o alocație cu 325 de lei mai mare.

Pentru implementarea acestui proiect va fi necesară alocarea de mijloace financiare suplimentare din bugetul de stat, estimate la circa 31,0 mln lei pentru trei luni ale anului curent.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
10,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:76 %
Vint:7,2 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
7
Mon
9
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău