Alocări suplimentare pentru tratarea hepatitei

  • 21 Februarie 2017 16:08
Alocări suplimentare pentru tratarea hepatitei

Statul alocă suplimentar circa 10 milioane de lei pentru contractarea investigațiilor la hepatite cronice virale și ciroze hepatice B, C, D, în scopul inițierii și efectuării tratamentului antiviral.

Volumul serviciilor respective va crește cu până la 11 mii de investigații, se spune într-un comunicat de presă emis de Compania Națională de Asigurări în Medicină, transmite IPN.

Persoanele asigurate care vor iniția și urma tratamentul antiviral al hepatitelor cronice virale și cirozelor hepatice B, C, D pot efectua gratuit investigațiile de laborator în cadrul următoarelor instituții medico-sanitare: IMSP Centrul Republican de Diagnosticare Medicală, SRL SC Imunotehnomed și SRL Micromed din regiunea centru a Republicii Moldova. În zona de nord a fost contractat SRL Analiticmed, iar în zona de Sud –  Synevo SRL.

În comunicat se spune ca serviciile sunt de înaltă performanță, fiind acoperite de CNAM din fondurile de asigurare obligatorie de asistență medicală. Pentru efectuarea investigațiilor, persoana se adresează la una dintre instituțiile medico-sanitare sus-menționate cu bilet de trimitere de la medicul infecționist.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
10,24
Cer senin
Umiditate:62 %
Vint:0,51 m/s
Fri
15
Sat
16
Sun
13
Mon
12
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău