Alina Gorghiu: Democrația și statul de drept din R. Moldova sunt permanent și constant atacate de războiul hibrid al Rusiei

  • 23 August 2023 11:39
Alina Gorghiu: Democrația și statul de drept din R. Moldova sunt permanent și constant atacate de războiul hibrid al Rusiei

Cooperarea între Republica Moldova și România în materie de prevenire și combatere a corupției, precum și schimbul de bune practici privind activitatea instanțelor judecătorești vor aduce plusvaloare reformei sistemului național de justiție. O declarație în acest sens a făcut ministra Justiției din Republica Moldova, Veronica Mihailov-Moraru, într-o conferință de presă comună cu ministra Justiției din România, Alina Gorghiu, aflată în vizită la Chișinău, transmite Radio Chișinău.

De asemenea, Veronica Mihailov-Moraru s-a referit la procesele demarate pe segmentul reformei justiției inclusiv evaluarea actorilor-cheie din sistem și și-a exprimat speranța ca acestea să fie accelerate.

La rândul său Alina Gorghiu a menționat că „democrația și statul de drept sunt permanent și constant atacate de războiul hibrid al Rusiei”, astfel că miza strategică atât a României cât și a Republicii Moldova este contracararea acestor acțiuni.

Totodată ea a subliniat că vizita la Chișinău  reprezintă un mesaj puternic de reconfirmate a sprijinului pe care România îl acordă Rep. Moldova în orice domeniu. 

Alina Gorghiu a mai spus că România va continua să ofere sprijin Republicii Moldova în vederea obținerii unei decizii favorabile deschiderii negocierilor de aderare la Uniunea Europeană. 

Potrivit autorităților de la Chișinău, vizita ministrei Alina Gorghiu are loc în contextul parteneriatului, inclusiv din domeniul justiției, dintre Republica Moldova și România. 

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:6,17 m/s
Sat
12
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău