Alimentele pentru copii ar putea fi furnizate în școli și grădinițe de companii de catering

  • 21 Octombrie 2018 17:18
Alimentele pentru copii ar putea fi furnizate în școli și grădinițe de companii de catering

Sistemul de alimentație în școlile și grădinițele din Republica Moldova este depășit și se confruntă cu mai multe probleme, printre care lipsa personalului calificat, salariile mici, procesul anevoios și ineficient de achiziții, utilajul învechit, cheltuieli neargumentate și utilizarea ineficientă a banilor publici, recunoaște Guvernul de la Chișinău într-un comunicat de presă.

Executivul anunță că va elabora un concept modern de organizare a alimentației în instituțiile educaționale, după modelul lituanian, după o întâlnire a prim-ministrului Pavel Filip cu reprezentantul unei companii din Lituania, specializată în alimentația publică în instituții educaționale din țările Baltice și din Ucraina.

Conceptul se bazează pe externalizarea serviciilor și implementare unui sistem informațional, care să le ofere părinților posibilitatea să monitorizeze online alimentarea copiilor.

În funcție de mărimea instituției, bucatele pot fi pregătite pe loc sau furnizate de compania de catering, se mai arată în comunicatul Guvernului.

Astfel, ar urma să fie creat un grup de lucru cu participarea reprezentanților Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, Ministerului Finanțelor și ai companiei lituaniene, a cărei denumire nu este specificată, pentru a efectua o analiză detaliată a costurilor și a elabora un proiect privind pilotarea noului model de organizare a alimentației în instituțiile educaționale în unul din raioanele țării.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
13,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău