Aliații Occidentali au trimis noi arme și echipamente Ucrainei, anunță Zelenski

  • 26 Februarie 2022 10:18
Aliații Occidentali au trimis noi arme și echipamente Ucrainei, anunță Zelenski

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunțat, sâmbătă, că partenerii săi occidentali livrează noi arme și echipamente Ucrainei, după o conversație avută cu președintele Franței, Emmanuel Macron.

"O nouă zi a început pe frontul diplomatic, cu o conversație cu @Emmanuel Macron. Arme și echipamente ale partenerilor noștri sunt în drum spre Ucraina. Coaliția anti-război funcționează", a scris Zelenski pe Twitter, potrivit AFP. 

Tot sâmbătă, Zelenski a publicat un clip video din centrul Kievului pe Twitter. Președintele Ucrainei dezminte informații false privind o presupusă predare a armelor de către armata ucraineană.

Statele Unite i-au propus lui Volodimir Zelenski să îl evacueze din Kiev, însă președintele Ucrainei a refuzat oferta și a decis să rămână în capitala țării, chiar dacă este în pericol.

Forțele militare ruse au lansat în zorii zilei de joi o invazie pe scară largă împotriva Ucrainei - terestră, aeriană și navală -, cel mai mare atac al unui stat împotriva altui stat în Europa de după cel de-al Doilea Război Mondial.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
7,18
Câțiva nori
Umiditate:98 %
Vint:1,03 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
18
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău