Aliații lui Navlnîi lansează ”primăvara rusească”: Cele mai masive proteste din istoria modernă a Rusiei

  • 23 Martie 2021 15:41
Aliații lui Navlnîi lansează ”primăvara rusească”: Cele mai masive proteste din istoria modernă a Rusiei

Aliații opozantului Alexei Navalnîi au lansat marți o campanie pentru organizarea unor demonstrații anti-Kremlin, care se doresc a fi cele mai masive proteste din istoria modernă a țării, informează Reuters, potrivit HotNews.ro. ”Primăvara rusească” își propune să facă presiune pentru eliberarea opozantului rus.

Navalnîi, 44 de ani, a fost arestat în ianuarie, pe aeroport, imediat după ce s-a întors din Germania unde a fost tratat ca urmare a unei tentative de otrăvire puse la cale, potrivit acestuia, de serviciile secrete ale lui Vladimir Putin. În prezent, el se află în arest, după ce a fost condamnat la doi ani și jumătate de închisoare.

În ciuda pandemiei, susținătorii său au organizat deja trei proteste masive care s-au soldat cu mii de arestări și cu intervenția în forță a poliției.

Marți, aliații lui Navalnîi au lansat o campanie politică pe site-ul "Free Navalny" (Eliberați-l pe Navalnîi!). Potrivit acestora, data la care va fi organizat protestul urmează să fie anunțată, odată ce 500.000 de persoane se vor înscrie pe platformă.

"Un protest cu 500.000 de participanți va fi cel mai mare din istoria modernă a Rusiei”, a declarat Ivan Zhdanov, directorul fundației anticorupție a lui Navalnîi. "Vom mărșălui pașnic pe străzile orașelor Rusiei”, a spus și Leonid Volkov, potrivit sursei citate.

UE și SUA au cerut, în repetate rânduri, eliberarea lui Navalnîi, în timp ce Moscova a susținut că aceste apeluri reprezintă o imixtiune inacceptabilă în afacerile interne.

În plus, Kremlinul a negat orice amestec în episodul tentativei de otrăvire a lui Navalnîi, despre care a spus că este ”o marionetă” a Occidentului care încearcă să destabilizeze Rusia.
 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:91 %
Vint:4,12 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău