Alianța pentru Unirea Românilor, formațiune politică din România, care optează pentru unirea cu Republica Moldova, s-a lansat astăzi la Chișinău

  • 27 Martie 2021 12:38
Alianța pentru Unirea Românilor, formațiune politică din România, care optează pentru unirea cu Republica Moldova, s-a lansat astăzi la Chișinău

Alianța pentru Unirea Românilor, formațiune politică din România, care optează pentru unirea cu Republica Moldova, s-a lansat astăzi la Chișinău, în cadrul unui eveniment festiv la care au participat aproximativ 40 de deputați și senatori români, potrivit organizatorilor.

Lansarea formațiunii a fost anunțată de Vlad Bilețchi, președinte interimar al Partidului Popular Românesc din Republica Moldova. El a precizat că aceasta nu reprezintă o filială a partidului din România, dar o formațiune politică ce împărtășește aceleași viziuni.

Co-președintele AUR, Claudiu Târziu a sugerat că partidul cu aceeași denumire din Republica Moldova, pe care a numit-o „frate siamez”, va participa la lupta politică și și-a exprimat speranța că va produce o surpriză „cel puțin la fel de mare cum am făcut la București”.În cadrul aceluiași eveniment, a fost lansat și biroul parlamentar al deputaților AUR din România Boris Volosatîi și co-președintelui formațiunii, activistul civic, George Simion. Ultimul nu a fost prezent la eveniment, având interdicție de intrare în Republica Moldova până în anul 2023.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:52 %
Vint:4,12 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău