Alexei Navalnîi îi cheamă pe ruși să protesteze din nou în weekend, în fața sediului FSB

  • 27 Ianuarie 2021 11:49
Alexei Navalnîi îi cheamă pe ruși să protesteze din nou în weekend, în fața sediului FSB

Susținătorii opozantului rus Alexei Navalnîi au fost chemați să protesteze în fața clădirii serviciului de informații rus FSB (succesorul KGB), duminică, 31 ianuarie. Echipa lui Navalnîi a publicat mesajul de mobilizare pe Facebook, cerând susținătorilor opozantului rus să protesteze pașnic pentru eliberarea acestuia din arest. Protestul ar urma să se desfășoare atât în fața clădirii din Lubianka, sediul FSB, cât și în piața Staraia, acolo unde se află administrația prezidențială rusă. Ar fi al doilea weekend de proteste în Rusia, după reîntoarcea lui Navalnîi în țară, transmite DIGI24.ro.

„Vom merge în marș prin Moscova. Ne vom stabili traseul în funcție de situație”, a precizat echipa lui Navalnîi, pe Facebook. Opoziția rusă se reunește cu regularitate în fața clădirii din Lubianka, în care funcționa o închisoare în perioada sovietică, - un simbol al terorii staliniste - unde serviciile secrete sovietice au torturat și executat mii de persoane, potrivit sursei citate.

Mai recent, Aleksei Navalnîi a acuzat FSB că se află în spatele otrăvirii sale la sfârșitul lunii august cu agent neurotoxic Noviciok, la ordinul lui Vladimir Putin. Acuzațiile au fost respinse de Kremlin.

După o convalescență de cinci luni în Germania, opozantul s-a întors în 17 ianuarie în Rusia, unde a fost imediat arestat chiar la punctul de control al pașapoartelor de pe aeroportul Șeremetievo în cadrul uneia dintre numeroasele proceduri judiciare care îl vizează.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
6,07
Cer acoperit de nori
Umiditate:76 %
Vint:2,57 m/s
Wed
5
Thu
4
Fri
5
Sat
8
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău