Alexei Navalnîi a fost încarcerat la „Tăcerea Marinarului”, închisoarea de maximă securitate a serviciilor secrete rusești

  • 21 Ianuarie 2021 10:38
Alexei Navalnîi a fost încarcerat la „Tăcerea Marinarului”, închisoarea de maximă securitate a serviciilor secrete rusești

Alexei Navalnîi, principalul opozant al președintelui rus Vladimir Putin, se află încarcerat în acest moment într-una dintre cele mai renumite închisori ale Moscovei: „Tăcerea Marinarului”, controlată de serviciile secrete ruseși și un loc în care au fost închiși, de-a lungul vremii, o serie de deținuți celebri ori opozanți ai Kremlinului, informează Reuters, preluat de Digi24.ro

„Am tot citit despre această închisoare și acum iată-mă aici”, a spus Navalnîi, într-un mesaj postat pe Instagram. „Viața în Rusia”.

Alexei Navalnîi, principalul opozant al președintelui rus Vladimir Putin, a fost arestat duminică la câteva minute după ce a aterizat la Moscova, la întoarcerea din Germania. În ultimele 5 luni Navalnîi a fost tratat într-un spital din Berlin și s-a recuperat după otrăvirea cu Noviciok de anul trecut, pusă la cale de serviciie secrete ruse.

Opozantul rus se află acum închis sub strictă supraveghere într-o așa-numită „celulă VIP” din închisoarea „Tăcerea Marinarului”, situată în nord-estul Moscovei. El va rămâne închis pentru cel puțin 30 de zile după ce a fost acuzat că a încălcat condiiile supravegherii prin faptul că a rămas în Germania și nu s-a prezentat, la finele anului trecut, la biroul Serviciului Federal al Penitenciarelor în legătură cu o condamnare la închisoare cu suspendare pentru delapidare.

Cel puțin două săptămâni, Navalnîi se va afla în izolare, ca măsură anti-COVID-19, după cum a declarat Alexei Melnikov, membru al unei comisii care monitorizează și verifică tratamentul la care sunt supuși deținuții în Rusia.

Potrivit celor spuse de Melnikov, Navalnîi stă într-o celulă în care are la dispoziție un frigider, un fierbător de apă electric, apă caldă și un televizor.

Mesajul pentru Navalnîi de la un alt opozant al lui Putin, închis în același loc: O să fie greu la început. Și deloc ușor după

Marina Litvinovici, membră a aceleași comisii de monitorizare, a spus că opozantul rus e deținut într-o secție a închisorii aflată sub controlul serviciilor secrete rusești.

Serghei Magnițki, un fost opozant al Kremlinului, a murit în această închisoare în 2009, la vârsta de 39 de ani, după ce i s-a refuzat accesul la îngrijiri medicale. Magnițki, care acuzase oficialii guvernamentali de corupție, a fost în repetate rânduri bătut de gardienii închisorii și ținut în condiții inumane, conform Business Insider.

Un alt opozant al lui Putin, Mihail Hodorovski, care petrecut în aceeași închisoare 4 ani, a spus că lui Navalnîi nu îi va fi ușor aici:

O să fie greu la început. Și deloc ușor după. Poți fi ucis în fiecare clipă.

De asemenea, Marina Litvinovici a spus că uneori până și avocaților le e interzis accesul la clienții lor închiși în această închisoare și că deținuții care nu cooperează nu au acces la îngrijiri medicale.

Mama lui Navalnîi, Ludmila, a declarat că oficialii închisorii „Tăcerea Marinarului” nu au vrut să primească scrisorile pe care aceasta le-a scris pentru fiul ei, invocând „probleme tehnice”.

Sursa:Digi24.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău