Alexei Buzu participă la Forumul Mondial al Datelor, desfășurat în China

  • 25 Aprilie 2023 15:07
Alexei Buzu participă la Forumul Mondial al Datelor, desfășurat în China

Ministrul muncii și protecției sociale Alexei Buzu se află în perioada 24-27 aprilie curent în Republica Populară Chineză, orașul Hangzhou, unde participă la Forumul Mondial al Datelor, transmite Ministerul Muncii și Protecției Sociale.

În cadrul vizitei de lucru, ministrul are planificate și o serie de întrevederi. Alexei Buzu s-a întâlnit deja cu echipa digitală a Fondului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD), printre care și Gayan Peiris, șeful pe date și tehnologii al Biroului digital al PNUD. De asemenea, oficialul a avut o întrevedere cu Subsecretarul general al Departamentului pentru Afaceri Economice și Sociale al Națiunilor Unite (DESA), Li Junhua și cu coordonatorul rezident al ONU în China, Siddharth Chatterjee.

Oficialii au discutat despre transformarea digitală și agenda reformelor/programelor în cadrul Ministerului Muncii și Protecției Sociale din țara noastră.

Astăzi, 25 aprilie, Alexei Buzu a avut o intervenție în cadrul panelului de discuții „Data to Policy in Action: Data-Informed Policymaking in the Time of Polycrisis” (De la date la politici în acțiune: Elaborarea de politici bazate pe date în timp de policrize), organizat în contextul desfășurării Forumului Mondial al Datelor.

„Pe măsură ce societățile noastre devin din ce în ce mai interconectate, este esențial să valorificăm potențialul datelor pentru a elabora politici care, pe lângă faptul că vor răspunde nevoilor oamenilor, vor contribui la crearea de oportunități egale pentru toți. Încurajând o cultură a incluziunii, transparenței și colaborării în procesul de elaborare a politicilor, de beneficiile informațiilor bazate pe date se va bucura fiecare persoană”, a afirmat Alexei Buzu, Ministrul Muncii și Protecției Sociale al Republicii Moldova.

„În fața multiplelor crize, trebuie să folosim mai multe surse de date pentru a formula politici. Un bun exemplu este combaterea sărăciei energetice și reducerea vulnerabilității energetice, proces susținut de PNUD. Am folosit datele pentru a înțelege  mai bine constrângerile oamenilor și pentru a-i susține să facă față creșterii prețurilor la energie”, a adăugat Alexei Buzu.

Platforma compensatii.gov.md, creată cu sprijinul PNUD Moldova, Uniunii Europene și Guvernului Slovaciei, a contribuit la reducerea vulnerabilității energetice în Republica Moldova, țara cea mai afectată de criza energetică recentă, după Ucraina. Platforma a integrat informațiile disponibile în bazele de date publice privind veniturile gospodăriilor casnice pentru a le atribui gradul de vulnerabilitate energetică și, respectiv, mărimea compensației.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:83 %
Vint:1,03 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
18
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău