Alexei Buzu: Compensația pentru perioada rece a anului  în acest an va fi de 800 lei

  • 26 Octombrie 2023 09:50
Alexei Buzu: Compensația pentru perioada rece a anului  în acest an va fi de 800 lei

Compensația pentru perioada rece a anului  în acest an va fi de 800 lei, cu 100 de lei mai mult decât anul trecut, și va fi integrată în sistemul de compensații la energia electrică, a anunțat astăzi, Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Alexei Buzu, transmite Radio Chișinău

„Această compensație monetară, începând cu acest an, va fi integrată în sistemul de compensații la energie. Ne-am dorit să simplificăm procesul prin care toți cetățenii care au nevoie de suport să beneficieze de compensație. Practica din anii trecuți arată că cetățenii trebuiau să meargă de mai multe ori la primărie, să prezinte mai multe documente. Toate datele vor fi acumulate în baza sistemului de vulnerabilitate, care va fi lansat la 1 noiembrie”, a spus Alexei Buzu.

Ajutorul financiar va fi oferit pentru gospodăriile cu venituri mai mici decât coșul minim de consum.

În mediul rural, cele care vor putea beneficia de compensații sunt gospodăriile cu venituri mai mici de 3963 de persoană, iar în mediul urban familiile cu venituri mai mici de 4463 de lei de persoană, a precizat ministrul într-o conferință de presă.

Toate persoanele care vor să beneficieze de compensații pentru perioada rece a  anului vor trebui să se înregistreze pe site-ul compensații.gov.md. Pentru a beneficia de compensații pentru luna noiembrie, persoanele trebuie să se înregistreze până la data de 25 noiembrie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:6,69 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
12
Thu
10
Arhivă Radio Chișinău