Alexandru Tănase: Republica Moldova de astăzi nu mai este cea din urmă cu 10 ani. Sperietorile rusești care discreditează opțiunea europeană nu mai funcționează

  • 02 Februarie 08:23
Alexandru Tănase: Republica Moldova de astăzi nu mai este cea din urmă cu 10 ani. Sperietorile rusești care discreditează opțiunea europeană nu mai funcționează

„Un referendum constituțional care ar consfinți opțiunea cetîțenilor Republicii Moldova de a fi parte a UE este un exercițiu logic. Toți cei care sunt partizanii apropierii de UE, inclusiv în spațiul euro-atlantic, nu au decât să se implice într-o campanie de informare”, a declarat fostul președinte al Curții Constituționale, Alexandru Tănase, la emisiunea Punctul pe AZi de la TVR MOLDOVA.

Fostul președinte al Republicii Moldova a precizat că nu împărtășește temerile că referendumul de aderare la Uniunea Europeană ar putea fi un eșec.

„Republica Moldova de astăzi nu mai este Republica Moldova din urmă cu 10 ani. Sperietorile rusești care discreditează opțiunea europeană nu mai funcționează. Propaganda rusă, chiar dacă mai există în spațiul media din Republica Moldova, a fost drastic limitată”, a spus ex-președintele Curții Constituționale.

Alexandru Tănase a mai precizat că șansele ca referendumul privind opțiunea europeană a Republicii Moldova să fie reușit sunt destul de mari.

„Este responsabilitatea fiecărui politician și a societății civile să se implice. Includerea în Constituție a faptului că Republica Moldova este parte a Uniunii Europene ne-ar aduce doar beneficii și nu văd niciun neajuns care să aibă efecte colaterale”, a conchis Alexandru Tănase.

Președintele Partidului Național Moldovenesc, Dragoș Galbur, a precizat în cadrul emisiunii că formațiunea politică pe care o conduce a transmis încă de la început mesajul pro-european.

 „Noi vom sprijini referendumul și, indiferent cum va fi, vom pune bifa pentru UE. Noi avem acest lucru în statut, în program, plus că o parte din membrii partidului au cetățenie europeană. Totuși, vom insista ca la referendum să fie inclusă și întrebarea privind aderarea la NATO. Noi avem nevoie de NATO mai mult ca niciodată”, a spus Dragoș Galbur.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:6,17 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
14
Sun
14
Mon
14
Arhivă Radio Chișinău