Alexandru Tănase comentează decizia Curții Constituționale cu privire la alegerea președintelui

  • 14 Martie 2016 10:40
Alexandru Tănase comentează decizia Curții Constituționale cu privire la alegerea președintelui

Președintele Curții Constituționale Alexandru Tănase susține într-un interviu pentru Radio Chișinău, că majoritatea actorilor politici lasă impresia că au avut o agendă ascunsă. ”Pe față anunțau că doresc revenirea la votul direct, dar în momentul când acest lucru a devenit posibil au manifestat atitudini foarte rezervate”, a declarat Alexandru Tănase.El…

Președintele Curții Constituționale Alexandru Tănase susține într-un interviu pentru Radio Chișinău, că majoritatea actorilor politici lasă impresia că au avut o agendă ascunsă. ”Pe față anunțau că doresc revenirea la votul direct, dar în momentul când acest lucru a devenit posibil au manifestat atitudini foarte rezervate”, a declarat Alexandru Tănase.

El a explicat  argumentele de care s-a condus Curtea atunci când a decis revenirea la procedura de alegere directă a șefului statului și a menționat că scrutinul ar trebuie să fie organizat în decurs de câteva luni, probabil în toamna acestui an, dar că decizia finală aparține Parlamentului.


 

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
18,29
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Sun
27
Mon
25
Tue
22
Wed
23
Thu
24
Arhivă Radio Chișinău