Alexandru Slusari: Mulți mă întreabă de ce nu am felicitat-o pe Domnica Manole. Ea nu are nicio tangență cu Platforma DA din momentul desemnării în calitate de magistrat la Curtea Constituțională

  • 25 Aprilie 2020 17:49
Alexandru Slusari: Mulți mă întreabă de ce nu am felicitat-o pe Domnica Manole. Ea nu are nicio tangență cu Platforma DA din momentul desemnării în calitate de magistrat la Curtea Constituțională

Reprezentantul Platformei DA, Alexandru Slusari, a declarat că Domnica Manole nu mai are nicio tangență cu formațiunea din ziua desemnării în funcția de judecător al Curții Constituționale și că nici el, nici Andrei Năstase nu au mai discutat cu ea de atunci.

„Mulți mă întreabă de ce nu am felicitat-o pe Domnica Manole cu alegerea în funcția de președinte al Curții Constituționale. Cică doamna este exponenta Platformei DA. Vă explic. Din minutul în care Domnica Manole a fost aleasă în calitate de judecător al CC, nici Andrei Nastase, nici eu NICIODATĂ nu am vorbit cu Dumneaei. Nici măcar la telefon. Așa a fost înțelegerea reciprocă. Doamna Manole este exponenta societății civile și nu a fost membră a partidului Platforma DA. Spre deosebire de telefonistul Dodon, noi am avut, avem și vom avea altă abordare față de relațiile dintre politicieni și justiție. Orice tentativă, oricât de mică ar fi, de imixtiune în actul de justiție este o CRIMĂ PENALĂ. Iată de ce nu veți auzi de la noi nicio notă de exaltare în legătură cu alegerea doamnei Manole, chiar dacă noi am fost cei, care am insistat asupra asumării politice la numirea doamnei în august 2019, atunci când nu doar Dodon a cerut legiferarea acelui concurs trucat cu Eșanu și Grosu. Din data desemnării în funcție Domnica Manole nu are nicio tangență cu Platforma DA”, a precizat Slusari pe Facebook. 

Menționăm că Domnica Manole a fost aleasă, la 23 aprilie, în calitate de președinte al Curții Constituționale, după ce Vladimir Țurcan a fost destituit din funcția respectivă. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
11,24
Câțiva nori
Umiditate:50 %
Vint:5,66 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău