Alexandru Slusari | Igor Dodon întrece măsura cu declarațiile hazardate și atacurile la adresa Guvernului

  • 06 Octombrie 2019 10:22
Alexandru Slusari | Igor Dodon întrece măsura cu declarațiile hazardate și atacurile la adresa Guvernului

Reprezentantul Blocului ACUM, deputatul Alexandru Slusari a comentat ultimele afirmații ale președintelui Igor Dodon referitor la activitatea Guvernului, mdenționând că acesta, „în febra electorală a întrecut măsura cu declarațiile hazardate și atacurile la adresa Guvernului, deși dânsul parcă nu este candidat la nici o funcție în cadrul acestui scrutin”.

Potrivit lui Slusari, documentul semnat de Blocul ACUM și PSRM prevede colaborare între cele două formațiuni și interzice critica publică. „Igor Nicolaevici, nici deputații și nici membrii Guvernului nu vă sunt "ребята". Noi n-am păscut vaci împreună la Sadova. Terminați cu aceasta aroganța unui vojdi al poporului. Noi am avut pe unu. Cănd el controla puterea, practic nu v-am auzit să ieșiți cu indicații executivului și niciodată n-ați venit în Parlament cu discursuri. Mai citiți Constituția și să țineți cont că Moldova este o republica parlamentară”, a menționat deputatul.

În același timp, Alexandru Slusari a ținut să sublinieze toate deciziile strategice ale guvernării au fost luate cu participarea lui Igor Dodon, inclusiv modificările la politica fiscală. „Eu personal niciodată n-am ascuns poziția mea critică față de FMI, dar toți conștientizam în ce stare finaciară am preluat țara. Despre acest lucru, în afară consilierului dumneavoastră, moștenit de la Plahotniuc, nu odată au vorbit și mulți deputați de la PSRM. Ne-am asumat toți necesitatea restabilirii strângente a relațiilor cu FMI ca condiției reluării finanțării macrofinanciare de la UE. Cunoașteți foarte bine că nici în blocul ACUM, nici în cadrul majorității parlamentare NICIODATĂ nu s-a discutat majorarea impozitelor pe venit pentru anul viitor. Este un FALS. Pentru ce vă jucați acum în erou țării, care a salvat veniturile oamenilor ? Mai ales că anume PSRM tot timpul a pledat pentru sistemul progresiv de impozitare a persoanelor fizice”, a mai spus Slusari. 

Amintim că Igor Dodon a criticat de mai multe ori activitatea Guvernului, manifestându-și în special nemulțumirea față de prevederile din acordul semnat cu FMI. De asemenea, el a confirmat că între PSRM și Blocul ACUM au loc negocieri în vederea schimbării anumitor miniștri. 

 
 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal
Meteo Chișinău
4,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău