Alexandru Slusari, despre tarifele ASP: „Se produce încă un act din schema criminală, implementată de guvernare și conducerea Agenției Serviciilor Publice”

  • 01 Iulie 2021 11:17
Alexandru Slusari, despre tarifele ASP: „Se produce încă un act din schema criminală, implementată de guvernare și conducerea Agenției Serviciilor Publice”

Alexandru Slusari, președintele fracțiunii parlamentare a Platformei DA, anunță că azi se produce încă un act din „schema criminală, implementată de guvernare și conducerea Agenției Serviciilor Publice.” Este vorba despre faptul că, începând cu 1 iulie, cresc brusc mai multe tarife la serviciile stării civile.

Alexandru Slusari aduce mai multe exemple elocvente în acest sens. Astfel,  înregistrarea căsătoriei în regim curent, care până acum era gratuită, va costa 260 lei. Tarifele la înregistrarea căsătoriei în regim de urgență se majorează dublu. Înregistrarea schimbării numelui va costa 290 lei (era gratuită). Eliberarea, altă data gratuită, a duplicatului certificatului de stare civilă sau extrasului de pe actul respectiv va costa 210 și, respectiv, 230 lei. Eliberarea certificatului de capacitate matrimonială va costa de trei ori mai mult. Tariful pentru întocmirea și expedierea interpelărilor de solicitare a certificatului va crește de 5 ori.

Deputatul amintește că a vorbit nu o dată „despre sute de milioane de lei din bani publici, spălate în urma așa-zisei modernizări a centrelor multifuncționale, despre credite bancare împrumutate în vederea finanțării unor persoane din anturajul lui Plahotniuc și PD, despre licitații inutile cu 500 de milioane lei.” Dar „cireașa de pe tort”, spune Alexandru Slusari, sunt salariile conducerii ASP, inclusiv ale celor din serviciul stării civile:

„Salariile conducerii ASP, inclusiv al șefilor de la serviciul stării civile, oscilează între 40 și 55 mii lei, pe când remunerarea restului angajaților este foarte modestă, la nivelul salariului mediu pe economie.”

Alexandru Slusari reiterează faptul că „tarifele sunt majorate inclusiv și pentru ca o gașcă mică de băieți șmecheri să huzurească din contul populației și al agenților economici din țară”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
12,24
Câțiva nori
Umiditate:50 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău